Snap
  • Mama
  • normalizebreastfeeding
  • virus
  • Covid19
  • esmée
  • myhonestmotherhood

✨Ik werd voor de tweede keer mama tijdens een pandemie ✨

Voordelen en nadelen - borstvoeding - tijd voor je gezin

Bevallen in het midden van een pandemie was iets dat niet op mijn lijstje stond. 10 februari was dat rot virus nog niet aanwezig in België maar het zaaide wel al overal angst. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo snel dichtbij zou komen of überhaupt tot in ons kleine landje zou geraken. Ik had er dus ook totaal niet bij stilgestaan of het gevolgen zou hebben tijdens of na de bevalling en dat was gelukkig niet zo, toch niet direct.

10 februari om 14u05 was je daar na een vlotte ingeleide bevalling op 41+3 weken en je was perfect! Je zachte huidje, je mooie gezichtje! We hebben direct van elkaar kunnen genieten , ik legde je aan en je was voor bijna 2uur niet van de borst weg te slaan. Het was zooo genieten! Toen wist ik zeker: nu zal het lukken! Wij hebben bewust gekozen om de eerste dag geen bezoek te ontvangen zodat we zelf rustig konden genieten van ons kleine meisje en achteraf gezien was dat de beste beslissing ooit! Ik had rustig de tijd om de borstvoeding op gang te krijgen en Esmée kon genieten van mama en zich aanpassen aan de buitenwereld in alle rust.

Na 2 dagen mochten we samen naar huis. Ik was dat ziekenhuis zo beu en wilde gewoon bij Quint en Michel zijn. Eerlijk is eerlijk, het is thuis toch ook gewoon veel beter! De weken die daarna volgden kwam er regelmatig iemand op bezoek en dat deed deugd. Iedereen wil graag zijn klein mensje tonen aan de mensen die je het liefst ziet. We hielden het altijd op max 3 mensen in de week voor de rust, om zelf ook volop te kunnen genieten, voor mezelf, voor het herstel, voor ons !

En dan was daar corona .. De meest dierbare mensen hadden Esmée al gezien, al een geluk want toen kwam de lockdown! Quint was welgeteld 1 week naar school gegaan, Esmée was 1 maand oud. Van de ene op de andere dag zag mijn roze wolk er wat grijzer uit. Niet kunnen afspreken met andere mama’s die ook net bevallen waren, niet meer je baby overal gaan showen, geen bezoek meer, geen babbels die je even uit je baby-bubbel nemen. Het was de eerste week echt zwaar voor mij. Ik miste mijn vrienden, familie, het weggaan.

Tot ik besefte wat corona wel allemaal goed had gedaan. De borstvoeding verliep super, ik had geen stress om bezoek, om alles op te ruimen, kon altijd en overal gewoon de borst eruit gooien. Met vrienden en vooral familie doe je dat toch wat discreter. Mijn vriend was ook altijd thuis en dat was het grootste pluspunt! Ik had opeens twee extra handen in huis, we hebben kunnen genieten van ons kleine meisje zoals het hoort. Samen als een gezin! Zo kregen we ook de kans om Quint wat meer te doen wennen aan de nieuwe gezinssituatie en leerden we onze aandacht te verdelen. Nu ik erop terugkijk, was corona het beste wat ons kon overkomen! Samen ons meisje zien opgroeien de eerste maanden, het geslaagde borstvoeding-avontuur, de rust, de liefde.

Het is en blijft een vuil virus en ik hoop natuurlijk dat er snel een vaccin is en alles weer normaal wordt, maar het doet je toch nadenken over dat het anders kan. Vraag mischien wat minder bezoek, denk aan jezelf en je gezin, geef jezelf de kans om dat kleine mensje te leren kennen en volop te genieten. Ook doet het beseffen dat het vaderschapsverlof veel te kort is in België! Dat een mama die twee extra handen heel goed kan gebruiken! Dat tijd samen met je gezin het mooiste is wat er is 💗