Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #mommylife
  • #Hormonen
  • #realtalk
  • etherischeolie

''Ik werd mijn horrormonen de baas middels etherische olie''

Ik weet nog goed dat ik aan het eind van mijn zwangerschap tegen een vriendin zei : '' ik ben hormonaal nog nooit zo stabiel geweest als tijdens m'n zwangerschap ,  maar ik hou mijn hart vast want mijn tijd zal na de bevalling vast nog wel komen''. Wellicht had ik dat nooit moeten uitspreken.. want je raad het al.. een aantal weken na de bevalling transformeerde ik echt in een onstabiel hoopje hormoon. 

Je hoort het geregeld om je oren vliegen, 9 maanden op 9 maanden af.. maar dat dit ook echt zo bij mij zou werken had ik van te voren niet verwacht. En terwijl ik dit typ denk ik .. meid ,hoe kun je nou iets verwachten als je totaal niet kunt weten wat je precies moet verwachten...precies ja. Ik snapte er niks van , maar ik snapte de afgelopen maanden soms niks van mezelf.. Zo kreeg ik regelmatig het gevoel dat zelfs mijn naam spontaan veranderd was in ''Hormona'' zo vol zat ik gevoelsmatig met hormonen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig diverse mogelijkheden om jezelf een steuntje in je rug te geven bij het omgaan met en in balans krijgen van hormonen. Vandaar ook dat ik deze blog schrijf , omdat ik dit veeeel eerder had willen weten.

De eerste maanden met een baby vond ik behoorlijk intens. Ondanks de roze wolk die ik zeker heb ervaren waren er ook momenten dat er soms nauwelijks ruimte of tijd was om na te denken. Alles draait ineens om je kleine gup. Voeden, verzorgen, troosten, knuffelen, onder gebarft worden. En slapen staat al helemaal niet meer in je woordenboek. Dat kun je letterlijk op je '' slappe''  buik schrijven. Begrijp me niet verkeerd , een baby brengt extreem veel liefde met zich mee maar de hormonen die door je lijf gieren zijn gewoon alles behalve een pretje . Sterker nog ik vind het onmenselijk dat ons ras hier mee moet dealen. Machtig mooi hoor hoe de hormonen een rol spelen tijdens je bevalling en de borstvoedingsperiode maar daarnaast mogen ze van mij lekker gaan broeden in het lijf van manlief. En terwijl manlief geregeld de ''sahara techniek''  van Kluun toepaste in ons dagelijks bestaan (gebukt op de grond zitten, handen over je oren en de hormoon aanval over je heen laten komen) vond hij het ook maar al te fijn toen de storm Hormona voorbij was. Achteraf kunnen we er nu ook geregeld om lachen als we terug denken aan mijn hysterische uitspattingen of de momenten dat ik kon huilen omdat de chips op was en de winkels dicht waren. Maar helaas krijgt nou eenmaal een groot deel van de beginnende moeders met deze krengen te maken.

''Ik kreeg regelmatig het gevoel alsof mijn naam spontaan veranderd was in Hormona''

Etherische olie Tijdens mijn verlof raakte ik aan de praat met een oud vakantie vriendinnetje die zichzelf helemaal verdiept heeft in de werking van etherische olie. Toen ik haar vertelde dat ik me zo uit balans voelde kreeg ik van haar wat proef samples thuis gestuurd. Iedere ochtend smeerde ik een ''super woman blend'' olie op mijn polsen. Deze olie bestaat uit een mix van lavendel, geranium, scharlei en cederhout. Het zorgt ervoor dat je oestrogeen en progesteron weer in balans komt door verstopte receptoren op te ruimen en het endocriene systeem te ondersteunen. Het heeft een positieve werking op je humeur, stress, hormoon support en het geeft energie. Ik ben heel blanco met het smeren begonnen en had geen verwachtingen maar al snel merkte ik bij mezelf een positieve verandering. Ik had veel meer energie , ik had minder schommelingen in mijn stemming en ik herkende mezelf eindelijk weer helemaal terug . Nu een paar weken verder ben ik zo enthousiast over de olie dat ik echt met zekerheid durf te zeggen dat de olie het juiste duwtje in de rug voor mij is geweest om hormonaal in balans te komen. Naast de superwoman blend heb je nog meer geuren die je hormoonspiegel in balans kunnen brengen. Denk hierbij aan Lavendel, thijm, lemoengras en basillicum. 

Manlief noemde me nog net geen Eucalypta met alle olietjes waarmee ik ineens aan de slag ging maar ook hij merkte het verschil en werd enthousiast. Inmiddels hebben we een heuse voorraad in huis en deel ik mijn ervaringen zoveel mogelijk waar dat kan. Ik had de positieve werking van etherische olie namelijk veel eerder willen weten. 

Mocht jij meer willen weten over etherische olie en wat het voor jou situatie kan betekenen , stuur me dan gerust even een berichtje.

Liefs, Joy

3 jaar geleden

Ik ben ook benieuwd vooral om meer energie te krijgen ook

3 jaar geleden

stuur je me ook even een berichtje via instagram? 😁

3 jaar geleden

Kun je me een berichtje sturen via instagram ? @makelifejoyful . ik weet namelijk niet hoe je via MP een prive chat start 😅

3 jaar geleden

Ik denk dat dit zeker ook kan helpen bij PMS. Anders moet je frederique@spoilme.nl even mailen zij weet dit vast en kan dan de juiste olie voor je uitzoeken.