Snap
  • Mama
  • Relatie

Ik voel me steeds minder aangetrokken door mijn man

Mijn man doet niks aan zijn uiterlijk. Toen hij jong was kwam hij daar goed mee weg. Maar hij wordt ouder en slonziger....

Hij heeft nooit moeite hoeven doen voor zijn lijf. Het ging allemaal vanzelf. Hij had geen afgetraind fitness lijf, maar daar val ik ook niet op. Hij was van nature slank gespierd. En had een jeugdige vrolijke kop. Een heerlijke vent!

Maar nu loopt hij tegen de veertig aan. En hij is de laatste tijd in korte tijd afgetakeld. Hij is nog steeds gewend niks aan zijn uiterlijk te hoeven doen. En hij is liever lui dan moe. Neemt voor korte stukjes altijd de auto. Neemt nooit de trap maar de lift. Er is geen enkele sport die hem bekoort. Hij houdt van lekker eten. En dat begin je nu steeds meer en meer te zien. Hij heeft een buikje. En dat niet alleen. Hij heeft ook hangtietjes. Dat vind ik nog het ergste. Ook zijn gezicht wordt ouder. Het gaat allemaal hangen. 

Gelukkig is hij van binnen nog altijd de vent waar ik zielsveel van houd. En hij houdt ontiegelijk veel van mij. Dat laat hij meermaals per dag merken. Maar dat laatste is nou juist ook wel eens moeilijk. Want houd ik nog net zo veel van hem als hij van mij? Is het wel eerlijk verdeeld, die liefde tussen ons?

Ik zou hem voor geen goud kwijt willen. En ik heb ook echt nog geen oog voor andere mannen. Maar ik voel me wel minder aangetrokken tot mijn man de laatste maanden tot een jaar. Mij  libido is sowieso al niet al te hoog. Maar een slonzig lichaam draagt niet bepaald bij aan het opwekken daarvan. Ik ben bang dat dit de verkeerde kant op gaat. Dat ik straks wél oog krijg voor anderen. Ik wil eigenlijk helemaal niet zo op uiterlijk ingesteld zijn! Maar ik merk aan mezelf dat ik het wel belangrijk vind..... Het knaagt. Vandaar deze blog. 

Ik heb hem wel eens subtiele hints gegeven. Dat hij op moet gaan letten. Meer zou moeten bewegen. Maar hij vindt het wel prima zo. Hij heeft er nooit moeite voor hoeven doen, dus nu ook niet. Sporten maakt moe. Daar heeft hij een hekel aan. 

Dus meiden; help! Hoe kan ik dit aanpakken? Hoe kan ik zorgen dat mijn gevoel voor zijn steeds slonziger wordende uiterlijk niet nog erger wordt? 

8 jaar geleden

En wat denk je dat hij er van vindt als hij elke keer een opmerking naar zijn hoofd gesmeten krijgt, voor jou een subtiele hint, voor hem vast minder leuk. Daarnaast geef je zelf aan dat hij verder een geweldige man is, dan zou ik me niet laten doen door het feit hoe hij veranderd. Ooit worden jullie beiden ouder, hoe gezond je ook leeft.. Kijk naar het positieve in jullie relatie. Ik ben sinds de zwangerschappen ook wat bijgekomen, mijn vriend eet heel wat meer, maar heeft lichamelijk zwaarder werk. Ik maak er een groter probleem van dan hij doet. Hij laat me duidelijk merken dat het hem niet uitmaakt, dat hij me gewoon altijd graag ziet.

8 jaar geleden

Wees gewoon eerlijk! Als hij zoveel van je houdt kan hij t hebben als je er samen over praat! Mijn vent zegt gerust tegen mij "zou je dat nou wel doen?" Als ik een zak chips open trek voor de 3e x in een week.. Zeg eerlijk dat je je minder tot hem aangetrokken voelt! Ga samen gezonder eten (google staat vol met healthy food) schaf een wii aan met sport spelletjes, je kan ook heel gemakkelijk thuis sporten (hallo youtube). Wees vooral eerlijk tegen je man!

8 jaar geleden

Ik snap jou heel goed dat je er nu na deze vervelende ervaring zo over denkt, maar ik debk juist wel dat het kan helpen om met een persoon erover te praten die je vertrouwd! Bij jou heeft het ernstig verkeerd uitgepakt mwar zo loopt het natuurlijk niet vaak. Praten met je man maar ook zeker met vrienden kan zo veel helpen! Het geeft je nieuwe inzichten en hoort eens hoe het in andere relaties gaat! Hopelijk word je nog gelukkog in de liefde en verlies niet het vertrouwen in mannen of de mensen om je heen.

8 jaar geleden

Dat is nou eens een leuk en goed advies! hihi