Snap
  • Mama
  • Nieuws

Ik stem voor de PVV!

CDA en PVV staan gelijk in de peilingen, maar ken jij iemand die PVV stemt, laat staan wat haar beweegt?

Zelf denk ik er altijd goed over na op welke partij ik ga stemmen. Ik vind het belangrijk om me daar in te verdiepen en overdrijf daar dan ook elke keer weer een beetje mee. Zo ben ik me ook eens gaan verdiepen in de stemmers op de PVV. Ik kwam erachter dat de mensen die op hun stemmen, vaak een ervaring delen waar moslims in voorkwamen. Ook viel op dat PVV-stemmers vaak beginnen over de vluchtelingenstroom en daarmee bang zijn om de eigenheid van Nederland kwijt te raken. PVV-stemmers zeggen ook vaak dat het stemmen op de PVV de enige mogelijkheid is om "gehoord" te worden. 

Zoals het op mij overkomt gaat het stemmen op de PVV samen met een vorm van frustratie. Ik zelf heb hier geen last van. Ik heb ook geen nare ervaringen met allochtonen of moslims, dus ik kan hier moeilijk over mee praten. Maar dan nog zou ik zo'n ervaring niet door kunnen trekken naar een breder probleem, dat vind ik persoonlijk alles maar over 1 kam scheren. 

Aan de andere kant, je zou maar in zo'n wijk wonen, waar je je kindjes niet meer op straat durft te laten, omdat de stemming daar wordt overheerst door groeperingen ... Ik kan mij dan enigszins de frustratie wel indenken ... 

Ik viel vandaag wel even van mijn stoel toen ik las dat PVV even hoog staat in de peilingen als het CDA. Blijkbaar zijn er toch veel "stille" kiezers. PVV aanhangers laten zich niet veel horen. Hieruit blijkt toch een soort angst voor het uiten van een mening. En dat vind ik wel echt een kwalijke zaak. 

Mijn mening is dat je niet bang zou moeten zijn om aangekeken te worden als je op de PVV stemt. Dat hoort toch ook zo, in ons land met onze vrije meningsuiting? Als jij gaat stemmen op de PVV, I don't judge you. Sterker nog, ik zou het interessant vinden om meer te horen van de PVV stemmers. Mijn mening zal anders zijn, maar ik zal altijd open staan voor een gesprek.

Ken jij iemand die op de PVV stemt?

4 maanden geleden

Ik

7 jaar geleden

*excuus voor de typo's. Uit de losse pols geschreven.

7 jaar geleden

Ik, 35 jarige ingenieur met HTS diploma op zak en vader van 2, (om maar gelijk de generalisatie weg te nemen) overweeg te stemmen op PVV of Forum voor Democratie. Ik waardeer namelijk het feit dat Geert Wilders en consorten al jarenlang hun nek durven uit te steken voor de grote groep Nederlandsers die niets op hebben met het extreem socialistische bewind waaronder wij al decennia gebukt gaan. De maatschappij is in al die tijd inmiddels zo geindoctrineerd en ingericht dat alles wat ook maar enigzins conservatief is wordt bestempeld als racistisch egoïstisch en onacceptabel. Voorbeeld is de multicriminele samenleving die ons wordt opgedrongen, welke overduidelijk is mislukt en waar de zogenaamde 'linkse elite' debit aan is door jarenlang massale immigratie aan te moedigen en problemen die hiermee gepaard gaan met de mantel der liefde proberen te bedekken. Ikzelf verzet mij o.a. tegen de Islamisering van ons land, waar normen en waarden gestroeld horen zijn op een christelijke fundatie. Schrijnend voorbeeld is de stad Rotterdam die vorig jaar de primeur had om als eerste stad van Nederland meer allochtoonse dan autochtoonse inwoners te huisvesten. Resultaat is dat complete wijken volledig geislamitiseerd zijn en Rotterdam een gemeenteraad heeft waar een streng islamitische partij deel van uitmaakt. Dit is simpleweg onacceptabel en leid in de toekomst tot nog grotere problemen dan de afgelopen demonstraties van Turken die een dictatoriaal Islamitsch staatshoofd steunen in een land waarvan zij eigenlijk helemaal geen staatsburger meer van behoren te zijn. Het ouderen standpunt van de PVV heb ik niet zo heel veel mee want dit vind ik redelijk ironisch; het zijn tenslote diezelfde ouderen die er voor hebben gezorgd dat Paarse kabinetten jarenlang de scepter zwaaiden en de huidige en toekomstige generaties opzadelen met de immigratie problematiek waar wij nu mee kampen. Verder zijn vrij weinig partijpunten van de PVV goed onderbouwd en is Geert niet de meest diplomatieke partijleider; dit zal de internationele verstandhoudingen niet ten goede komen. De partij Forum voor Democratie daarentegen houdt er overeenkomstige partij punten op na én geeft daarbij constructieve oplossingen weer. De partij een is er één waar je lid van kunt worden ergo kritiek kunt uiten op de partijleiding wanneer het de verkeerde kant dreigt op te gaan. Dan heb je meer het gevoel dat je stem, een recht in Nederland waar wij zuinig op moeten zijn, ook eceht nut heeft.

7 jaar geleden

Ik weet niet beter dan dat niemand zegt waar die op stemt ongeacht welke partij dat is al jaren zo. Dit jaar stem ik! Ik zie het als mijn plicht om de PVV niet zoveel zetels te geven. Ben heel benieuwd wat er uiteindelijk uit deze verkiezing komt.