Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ik schaam me een beetje

Vanaf het begin tot heel kort geleden wat ik heel actief op Mama plaats. Ik schaam mij dat ik dat een beetje heb laten afweten

Vanaf het begin tot heel kort geleden wat ik heel actief op Mama plaats. Ik schaam mij dat ik dat een beetje heb laten afweten.

Ik heb hier echt mijn plekje gevonden voor het delen van mijn verhalen over mijn meiden en over mezelf als moeder. Ik vind het heerlijk om hier te schrijven en ook de verhalen van anderen te mogen lezen. Je komt heel veel dingen tegen waarvan je dacht dat je de enige was die er zus of zo over dacht maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn.

Helaas laat ik het even afweten op het moment en jullie hebben zeker het recht om te weten waarom.

Het gaat niet goed met mij en dat is, blijkt nu, al zo sinds de bevalling van mijn eerste dochter. Dit was een regelrechte hel en ik heb dit niet verwerkt. Dit was ook heel duidelijk tijdens de bevalling van mijn 2de dochter en zelfs daar zijn grove fouten gemaakt.

Het is allemaal gaan spelen toen ik op 20 augustus dit jaar een miskraam gehad heb. Ik dacht dat ik nooit zwanger zou kunnen worden en dat we geen bescherming nodig hadden.....FOUT!! Ik ben het vruchtje verloren met bijna 6wkn en hoewel het kort was, was ik ook aan het idee gewend dat we nog een kindje zouden krijgen.....Of toch niet? Het idee dat ik nog een keer zwanger zou zijn, misschien overmatig zwangerschapsbraken (HG) zou kunnen krijgen of............ahhhhh Bevallen! Deed me beseffen dat ik het allemaal helemaal niet verwerkt had maar dat ik alleen een heel mooi glimmend masker had gevonden die ik op deed voor de buiten wereld zodat ik maar niet hoefde te laten zien hoe ik me echt voelde.

Dat masker ligt nu in de kast en ik probeer alles een plekje te geven met hulp van een psygoloog. Zelf de huisarts verbaaste het niet dat mijn emmertje aan het over lopen was en was heel blij dat ik bij haar aan klopte voor hulp.

Ik hoop heel snel mijn gevoel weer op de rit te hebben, maar voor nu gaat veel van mijn energie hier naar toe. Zegt niet dat ik jullie zal vergeten of geen blog's meer zal plaatsen :-)

Tot snel!

11 jaar geleden

Zelf ben ik ook een tijdje niet actief geweest. Had een terugval, maar heb alles nu gelukkig weer redelijk op de rit. Maar zo af en toe kwam ik op mamaplaats en dan miste ik inderdaad je blogs. Net zoals Nahsuusje had ook ik het idee dat er iets was. Meis neem je tijd ervoor die je nodig hebt en voel je niet schuldig naar ons toe. Als je iets wil delen dan is dat altijd welkom. Neem nu eerst de tijd voor jezelf om het een plekje te geven. Ik wens je veel sterkte de komende periode met veel liefde toe.

11 jaar geleden

Ik had laatst al het gevoel dat er iets niet helemaal pluis was, vandaar laatst ook mijn berichtje aan je. Helemaal begrijpelijk dat jij je energie op jezelf moet gaan richten en alle drama een plekje moet gaan geven. Zo te horen klinkt het heftig en krijg je vanuit verschillende hoeken hulp. Misschien werkt het wel om dingen van je af te schrijven, niet zozeer hier waar het heel openlijk publiek is maar gewoon voor jezelf om dingen toch een plekje te geven of om andere inzichten te krijgen. Ik wens je veel sterkte met het verwerkingsproces toe en wens je nog veel meer geluk/liefde en positiviteit toe!