Snap
  • Mama

Ik lijk voor heel even de perfecte mama

Elke mama wil de perfecte mama zijn. Maar is dat wel mogelijk? Tussen de poepluiers en rommelhuizen schuilen super mama's!

En dan zit ik hier aan een 6-persoons eettafel in ons koophuis; uitzicht op de tuin, classic FM op de achtergrond en een babyfoon waar 'twinkle twinkle little star' door klinkt. Mijn vier-maandertje ligt heerlijk te slapen na een kus en aai over de bol. Dit is mijn vrije dag en mijn man is aan het werk. Ik zou mezelf bijna verwarren met de perfecte fulltime mama, liefhebbende vrouw en parttime werkneemster waar elke newly mom jaloers op is...

Gelukkig weet ik beter!

Ons prachtige koophuis is verre van af omdat onze zoon een maand na de verhuizing geboren is. Tot nu toe hebben we de tijd, financiën en zin (lees: energie) nog niet gevonden om te klussen. Het fijne uitzicht op de tuin zou prachtig kunnen zijn, als de gemeente niet had besloten komend voorjaar de hele wijk op te hogen. Erg nuttig is het dus niet om nu de tuin aan te pakken. Dus kijk ik uit op een dorre kale tuin, waar de winterviooltjes die we na de verhuizing geplant hebben het enige mooie zijn om naar te kijken. 
Ja, mijn vier-maandertje ligt prinsheerlijk in zijn bedje te slapen na een kus en aai over de bol. De vraag is alleen of dit te wijten is aan mijn geweldige opvoedkunsten, of de prikjes die hij deze ochtend heeft gekregen.. 
En tja, mijn werk is best leuk, maar deze mama wil niets liever dan elke dag lekker bij haar zoon blijven. Helaas zijn in Almere de huizen iets duurder dan in 'boeren' Baarlo in het noorden van Limburg, dus zal ook deze mama toch aan het werk blijven. Ik prijs mezelf dan toch best gelukkig dat ik maar 19 van de 168 uur in de week hoef te werken.

Nee.. Perfect is niet het woord wat meteen in me opkomt, maar wat doe ik het graag!

De "mama, blijf je even met me wakker want ik wil je graag het komende uur vertellen wat een gezellige dag we hebben gehad" - nachten.
De "Wil je me de hele dag vasthouden, want die prikjes waren zo vervelend" - dagen..
De "Ik weet dat je over vier uur moet werken mama, dus zullen we de gemiste tijd nu alvast inhalen" - uurtjes..
De "We moeten over 5 minuutjes weg, dus denk je dat dit een goed verschoonmomentje is?" - momenten..

Wat kan ik er van genieten... meestal :D

9 jaar geleden

Haha zeker weten! Een perfecte moeder hoef ik niet te zijn. Zolang ik maar weet dat ik de beste moeder ben die ik kan zijn. Meer is er niet nodig :) Geniet lekker van je "perfecte moeder dagje" ;) Daar zijn ze voor haha. (meer over deze niet-perfecte moeder op www.nosymommy.blogspot.nl)

9 jaar geleden

Haha maar af en toe een "perfecte moeder dag" is ook prima toch :) ik heb vandaag ook zo een dag, Terwijl er vele andere dagen tussen zitten waar ik totaal niet de perfecte moeder/huisvrouw/vrouw/dochter/vriendin/zus/mens ben. Maar vandaag wel en daar geniet ik van!