Snap
  • Mama
  • mama
  • zwanger
  • #zwangerschap

Ik kwam er pas na 4,5 maand achter dat ik zwanger was van nummer 4

Dat er na dochter 3 nog een baby zou komen daar waren we het allebei over eens. Eerst een jaar of twee wachten en daarna zagen we wel wat er kwam! Moeder natuur dacht er echter het hare van.

Bij de oudste twee nam ik de pil en werd ik toch zwanger. Bij dochter 3 na amper 1 maand gestopt te zijn met de pil, was het al prijs. We gingen dus na de bevalling voor een andere oplossing en in overleg met de gynaecoloog leek de prikpil wel iets voor ons! Elke 3 maand achter een spuitje, wel telkens op tijd, moeilijk kon dat toch niet zijn? Zo gezegd zo gedaan!

Een dikke 8 maanden na de geboorte van dochterlief stond ik op een zondagnamiddag pannenkoeken te bakken. Plots werd alles zwart en viel ik flauw. Ik werd wakker terwijl vriendlief naast mij op de grond zat.

Ik stamelde dat ik dacht dat ik zwanger was. Hij schoot in de lach maar zag al snel aan mijn gezicht dat het menens was.

De dag erna ging ik naar de huisarts. Die mij net niet gek verklaarde want ik had perfect op tijd mijn prikpil gehad en de laatste was nog maar een week ervoor gezet. Uiteindelijk nam ze toch een bloedstaal en beloofde ze me 's avonds te bellen maar ik hoefde me geen zorgen te maken.

Nog nooit duurde een dag zo lang en even dacht ik zelfs dat ze me vergeten was. Maar toen ze uiteindelijk belde en zei dat ik even moest gaan zitten, wist ik hoe laat het was en dat mijn gevoel juist was. Op de vraag hoelang ik dan zwanger was, zei ze dat mijn HCG waarde aangaf dat het zo een zes weken was. Ik werd wel onmiddellijk doorverwezen naar de gynaecoloog omdat ik nog maar net die prikpil gehad had en een echo zou best zo snel mogelijk gebeuren.

Tranen met tuiten hebben we allebei gehuild want eerlijk is eerlijk, dit stond niet op de planning, hoe welkom het later zou zijn, met twee kleuters in huis en nog een baby, was dit gewoon niet haalbaar.

Denk maar aan een grotere auto, verhuizen want we leefden echt wel krap!

Maar goed, de dag erna belde ik mijn gynaecoloog en kon ik jammer genoeg niet bij hem terecht de eerste maanden. Zijn vrouw had net haar pols gebroken en hij nam al haar patiënten erbij waardoor hij overvol geboekt zat. Gelukkig kon ik 2 dagen later terecht bij een andere.

Gepakt met een Maxi-Cosi in de hand trokken we op donderdagavond naar het ziekenhuis. We zaten amper 2 minuten of we werden al binnen geroepen. Ik vertelde kort mijn verhaal en mocht plaatsnemen op tafel. Gespannen zaten we allebei te kijken naar het schermpje, op zoek achter dat stipje! Een stipje hebben we nooit gezien, integendeel, we zagen een hoofd, een lichaam, twee armen en twee benen. En alsof dat nog niet genoeg was, vroeg de dokter doodserieus: Wil je weten wat jullie krijgen?

Ik heb nog nooit iemand zo snel lijkbleek zien worden als vriendlief die avond. Sprakeloos keken we elkaar aan. En het duurde even voor we echt beseften wat hij eigenlijk vroeg. Ik herinner me vaag nog dat ik vroeg hoe lang ik dan eigenlijk al zwanger was. En ergens nog verder weg zei hij iets van halfweg en een jongen.

Hoe we terug aan de auto geraakt zijn weet ik niet meer. Laat staan hoe we thuis geraakt zijn. Ik weet alleen dat 4 maanden heel kort is om je voor te bereiden op een baby.

Ik kreeg vaak de vraag of het nu echt kan dat je zwanger kan zijn zonder dat je het weet. Ja, het kan! Geen stampje, geen buikje nee, echt helemaal niets. Was het nu omdat het een jongen was dat de zwangerschap ook anders liep dan bij de meisjes, wie zal het zeggen?

Gelukkig was er met de baby, ondanks die laatste en dus ook voorlaatste prikpil, niets aan de hand. Want dat was onze grootste angst, dat de stoffen uit die spuit toch iets  achtergelaten zouden hebben.

Senne werd geboren exact 19 dagen nadat dochter 3 haar eerste verjaardag vierde. Het was pittig, heel pittig. De overgang van drie naar vier kinderen was voor mij dan ook de zwaarste! Maar als ik de band tussen die twee zie, was het het allemaal meer dan waard. 

Omabenik's avatar
4 jaar geleden

Ja, dat is pittig. Hier ben ik aan het helpen bij een jonge moeder, die met haar man 6 jaar bezig is geweest om een baby te krijgen en bij de 1 na laatste poging zwanger werd van een tweeling. Een jongetje en een meisje, die met 31 weken geboren werden. Het meisje deed het al gauw goed, het jongetje was een zorgenkjndje de eerste 6 weken. Toen ze 8 maanden waren dacht moeder aan een buikgriep omdat de tweeling die net achter de rug had en Papa er mee op bed lag. Maar Mama was spontaan zwanger, ondanks alle voorbehoedsmiddelen die ze op advies van de gyn hadden gebruikt. In tussen is deze kleine geboren en Mama kan het nu bijna weer zelf aan, maar heeft Papa zich laten helpen. Veel sterkte met je gezin.

Cake with 7 Pieces's avatar
4 jaar geleden

Oh Das idd intéressant ! Bedankt om te delen!

Veermama's avatar
4 jaar geleden

Recent onderzoek heeft aangetoond dat sommige vrouwen een gen dragen waardoor ze de hormonen in de anticonceptiepil sneller afbreken en hormonale anticonceptie dus niet goed werkt. Gezien jouw verhaal met hormonale anticonceptie is de kans groot dat jij dat gen draagt! Bron: https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/waarom-anticonceptiemiddelen-soms-falen

Cake with 7 Pieces's avatar
4 jaar geleden

Hahaha! Na Senne kwam er een hormonaal spiraal. Toen dat verwijderd werd, zat er een vruchtje in vergroeid. Dus dat was het ook niet. Na baby 5 Ben ik gesteriliseerd. Na 10 jaar, nog geen baby te bespeuren 😂

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cake with 7 Pieces?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.