Snap
  • Mama
  • Uitelkaar
  • Omgangsregeling
  • morethanamomnl
  • alleenstaandemoeder
  • coouderschap

Ik kreeg 2 kinderen van dezelfde man, maar we hadden geen relatie

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik 20 jaar oud was toen mijn (korte) relatie net voorbij was en ik erachter kwam dat ik zwanger was. 3 jaar later, nog steeds geen relatie, raakte ik opnieuw zwanger van dezelfde man.

Schaamte

Ik heb mij hier heel lang voor geschaamd. Ook dat ik een alleenstaande moeder ben kon ik maar moeilijk een plekje geven.. Ik hield mij veel te veel bezig met wat andere mensen wel niet over mij zouden denken. De stereotyperende uitspraken spookte al door mijn hoofd: “Ach, het zal eens niet. Weer een donkere jonge dame die het alleen moet doen.” Ik zou niet zo mogen denken, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik het niet dacht. Mijn volgers op Instagram heb ik het relatief ‘laat’ verteld. Toen ik de lieve berichtjes ontving, begreep ik echt niet waar ik mij al die tijd druk om heb gemaakt.

Top team

De vader van de kinderen en ik hebben heel veel samen meegemaakt. Eerlijk? Ik was ook zeker niet altijd positief over hem. Ik heb tijdens beide zwangerschappen alles alleen gedaan en na de bevallingen was hij bij beide niet in beeld. Dit veranderde 9 maanden geleden drastisch. 9 maanden geleden hebben wij het voor elkaar gekregen om duidelijke afspraken te maken over de kinderen. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen, maar als ik kijk waar wij nu staan en waar wij vandaan komen? Dan ben ik oprecht trots!

Ondanks dat wij geen relatie hadden (en nu nog steeds niet hebben) en we een kleine 40 km van elkaar verwijderd wonen, hebben we wel een goede omgangsregeling waar wij ons allebei aan houden. Om de ene week zijn ze het weekend bij hem. De vrijdagen dat het zijn weekend is haalt hij ze uit school en maandags brengt hij ze ‘s morgens weer naar school en gaat daarna naar zijn werk. Dit hebben wij overigens nergens vast laten leggen.

Snap

Uitstapjes met z’n vieren

Buiten de regeling om doen we ook regelmatig uitstapjes maken met z’n vieren. De kinderen vinden het geweldig en daar doen wij het uiteindelijk voor. Natuurlijk is het ook gezellig als je alleen met papa of met mama wat doet, maar met beide is het aller leukste! We kennen elkaar nu bijna 8 jaar en weten nu onderhand wel waar onze grenzen liggen. Die zoeken we op de dagen dat we samen met de kinderen zijn gewoon niet op. Gaat dit altijd goed? Zeker niet, maar dat gaat het toch ook niet tussen een (getrouwd) stel? We doen ons best dat gaat super. Ik vind dat al heel wat!

Komen we ooit weer bij elkaar?

Dan de vraag waar vele volgers op zitten te wachten. Ik deel wel eens whatsapp gesprekken in mijn stories tussen hem en mij en daarin zie je ook hoe goed onze band is. Vaak roept dat de vraag bij mensen op of wij weer bij elkaar zijn. Het antwoord is nee. Of wij ooit weer bij elkaar komen? Ik zou het echt niet weten. Je weet het maar nooit, maar ik schat de kans in ieder geval niet groot in. Hij heeft zijn doelen in het leven en ik heb die van mij. We passen niet (meer) bij elkaar en dat is ok. Ik ben er van overtuigd dat wij onze geluk in de liefde bij andere mensen zullen vinden.

Liefs,

Nova

3 jaar geleden

💪🏼♥️

3 jaar geleden

Mooi geschreven! ❤️ en wat fijn dat het zo goed werkt nu. Zeker is dat bij een (getrouwd) stel ook ☺️ Topper ben je 😘

3 jaar geleden

Ik heb jullie samen gezien bij het spoorwegmuseum en ik dacht oprecht dat jullie samen waren! Super knap hoe jullie het zo kunnen doen, vooral voor de kindjes. Ik zou willen dat ik het zo kon met de vader van mn oudste. Chapeau!!❤️