Snap
  • Mama
  • moederschap
  • volgjehart
  • studerendemama
  • zwangertijdensstudie
  • levenkunjenietplannen

Ik koos er bewust voor om zwanger te worden tijdens mijn opleiding.

Het was vorig jaar, midden juni. Het was bijna vakantie en ik rondde de laatste dingen af voor het eerste jaar van mijn opleiding die ik op dat moment volgde. Het was een gek jaar geweest, begin van de corona, en qua studie ging het niet helemaal lekker. Ik deed een opleiding tot Managmentretail, maar voelde dat ik ergens toch niet helemaal op m'n plek zat. Het was een paar maanden nadat ik mijn maagverkleining had ondergaan, de kilo's minderden. Ik voelde me met de tijd beter en mijn zelfvertrouwen groeide. Ik voelde alsof ik mezelf had overwonnen en vond dat het tijd werd om mijn hart te volgen. Het was mijn jaar. 

Een vacature die ik via social media voorbij had zien komen trok al weken mijn interesse. Maar eerder durfde ik er eigenlijk niks mee te doen. Het was wel een droom, maar ergens durfde ik mijn interesse voor de vacature niet met Arjan te delen. Wat moest ie wel niet denken. Ik was net voor de 3e keer binnen onze relatie aan een opleiding gestart, we hadden net een baby en tja.. het werd toch wel eens tijd dat ik iets af ging maken waaraan ik nou begonnen was. En gelijk had ie.. 

Maar toch ergens bleef het hangen. Ik wilde deze kans eigenlijk ook niet mislopen. Ik ging het dus toch met hem delen. En hij reageerde zoals hij eigenlijk altijd doet. 'Liek, als jij denkt dat jij dan gelukkig bent.. moet je ervoor gaan'. Zo geschiedde. Ik ging solliciteren, werd uitgenodigd voor een gesprek en aangenomen. Het was gelukt! Ik ging terug naar mijn rootz, de kraamzorg. 

Jurre was anderhalf jaar toen dit avontuur begon. Tijdens ons gesprek hebben we natuurlijk ook de voor - en tegens tegen elkaar afgewogen. Hoe zien we komend jaar, de toekomst.. wat zijn onze plannen. De wens voor een tweede hadden we beide, maar deze wens hadden we al voor ons uit geschoven. Het advies van het ziekenhuis was namelijk om een jaar na operatie te wachten met zwanger worden dus ja, dat was toch eerst niet aan de orde. 

Ik draai mijn eerste kraamgezinnen, ik ga verder bij waar ik vijf jaar geleden bent gestopt. Dit prachtige beroep, bracht zo ook de eerste babykriebels met zich mee naar huis. Niet alleen bij mij, ook bij Arjan woekerde het idee van een tweede toch steeds vaker dan gedacht. Met klasgenoten deelde ik de kriebels 'Zulke dingen plan je niet.. '. En dat klopte, want veel sneller dan we ons ooit hadden kunnen bedenken.. was ik zwanger. Onvoorstelbaar. Bij Jurre duurde het een hele tijd voordat we zwanger waren.. hoe kon dit nu zo snel? Even paniek, maar vooral blijdschap. Er kwam een tweede kindje bij! 

Wisselende reacties in de omgeving, ieder heeft een mening klaar. Logisch en dat mag ook. Tot 30 weken zwangerschap heb ik gewerkt en ben ik gewoon wekelijks naar school gegaan. Helaas door bekkenpijn kwam ik eerder thuis te zitten en vond ik het mentaal ook zwaar. Ik liet het los en ging genieten waar kon van mijn zwangerschap en verlof. 

Als alles goed gaat sluit ik volgende maand weer aan en begin ik aan het tweede studiejaar. Misschien met 1 á 2 maanden uitloop maar mijn doel is einde volgend jaar het diploma op zak te hebben. Ik weet als geen ander hoe ik mijn handen moet knijpen met mijn familie en vrienden, als flexibele achterban als oppas voor de jongens. Het is investeren, maar dat kunnen we! Samen. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Liefslieke?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.