Snap
  • Mama
  • stress
  • moeders
  • #hulp
  • #wanhoop

Ik kijk het nog wel even aan

5 jaar geleden

Ik sla zelfs die paracetamol af. Soms wil je gewoon even je beklag doen en weer doorgaan. Luisteren is meestal genoeg. Niet iedereen zit te wachten op een oplossing. Meestal willen ze het gewoon even kwijt. Als ze echt hulp willen zoeken ze die echt wel. En daarbij wat jij vind hoef ik niet te vinden. Ik heb 2 kinderen met de diagnose adhd en al de nodige wegen bewandelt om ze het beste uit zichzelf te kunnen halen. En soms, ja soms vertel je iets tegen iemand en dan krijg je echt, ow, maar ik zou nooit medicijnen geven hoor. Sorry ik zeg al niks meer. Alle afwegingen zijn meestal al wel gemaakt en geprobeerd. En naar je eigen gevoel luisteren helpt het beste, ook al is dat " ik kijk t nog even aan" en als je dat niet begrijpt is dat niet mijn probleem. En ook ik maak mij schuldig aan de goedbedoelde adviezen. Terwijl soms meeleven gewoon echt genoeg is.

5 jaar geleden

Ik kan het me ergens wel indenken. Jij ziet het als je hulp aan bieden, maar er is mij al meer dan eens duidelijk geworden dat moeders onder elkaar ook heel hard kunnen zijn. Wellicht is zij bang voor jouw "oordeel"? Bang voor afkeuring? Om te horen dat ze een slechte moeder is? Dit stukje lezend verwacht ik niet dat je dit zo ziet of zou zeggen ;) ik probeer alleen redenen te bedenken waarom ze het niet aan zou durven