Snap
  • Mama
  • kinderopvang
  • werken
  • thuisblijfmoeder
  • Onzeker

Ik geniet er van om thuisblijfmoeder te zijn maar mis soms mijn eigen leven.

Tijdens mijn eerste zwangerschap wist ik het zeker, ik ga voorlopig niet werken en ik word thuisblijfmoeder. Nu 2 jaar later mis ik soms mijn eigen leven maar geniet ik er ook intens van.

Sinds 25-12-2019 ben ik thuisblijfmoeder van ondertussen 2 mannetjes. Ik geniet er elke dag van maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook echt het oude leven mis...

Ik ben onwijs blij en dankbaar dat ik niet hoef te werken en dat ik mijn 2 mannetjes zelf kan zien opgroeien zonder dat ik ze een paar dagen per week naar de kinderopvang moet brengen. Huub gaat wel 2 dagen naar de peuterspeelzaal en eerlijk? dat vind ik heerlijk! Zodra hij thuis komt kan ik er dan ook weer helemaal tegen aan en geniet ik 3 keer zo hard van hem.

Wat ik denk ik vooral mis zijn de mensen om me heen, het contact om me heen. Ik ben een echt mensen mens maar sinds ik moeder ben noem ik mezelf meer een kluizenaar haha. Ja ik ga elke dag even met de jongens naar buiten en ja ik heb gelukkig vriendinnen en familie die ik regelmatig zie maar toch is het anders. 

Het is soms zo lastig want als je mij zou vragen of ik weer aan het werk zou willen en daardoor mijn kids moet missen dan zeg ik met volle overtuiging nee! Maar mis ik het sociale leven? Ja! 

Ik denk dat dit ook één van de redenen is waarom ik ben begonnen met bloggen en veel contact maak met andere moeders met name via Instagram. Zo doe je het toch een beetje samen en word je er soms weer even aan herinnerd dat je niet de enige moeder bent en dat niemand het perfect doet want laten we eerlijk zijn, opvoeden is de meest lastige onzekere en zwaarste baan die er is.

Nogmaals ik ben onwijs dankbaar dat ik het moederschap op deze manier mag meemaken maar dit is ook de realiteit en mag soms ook eerlijk gezegd worden vind ik.

Ben jij thuisblijfmoeder? ik ben benieuwd hoe je dit ervaart...

Binnenkort begin ik wel mijn eigen bedrijf, even iets voor mezelf. Ik vind alleen de voorbereidingen al leuk en kan niet wachten om te starten! Het fijne is dat ik de werktijden zelf kan bepalen en hierdoor niks hoef te missen van mijn kinderen. Tegen de tijd dat ze beide op school zitten zal ik zelf ook zeker weer meer gaan werken.

2 jaar geleden

Zo herkenbaar, ik ben sinds mei 2019 thuis. Tijdens de zwangerschap van de jongste was de koek even op .. het is idd een luxe, een rijkdom en een genot... altijd bij je kids. Maar... het is soms ook best heftig... al zou ik echt voorlopig nog geen job erbij willen hebben. Al vind ik jouw idee van een eigen bedrijf ook wel gaaf, wat ga je doen als ik vragen mag. Groetjes Bianca

2 jaar geleden

Vooral doen waar jij je goed bij voelt. Dochter gaat hier 2,5 dagen naar het KDV (was eerst 2 dagen). Eerst nog 32 uur blijven werken (2 dagen kantoor, 2 dagen thuis) en later ander werk gaan zoeken. Nu werk ik 20 uur verspreid over de hele week 😁