Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ik ga op vakantie en neem mee....

Ik heb mijn wagen volgeladen ..... en ga op vakantie.

Wat verandert je leven toch als je kinderen krijgt! Ging je vroeger op safari naar Afrika, maakte je een rondreis met je rugzakje in Australië of hing je lekker de beest uit aan de Costa Brava? Nu ga je naar een gezinshotel op Mallorca, met de auto naar een appartement in Noord-Italiëof een bungalowpark in eigen land.

Wij hebben dit jaar gekozen voor de laatste optie, omdat we een baby bij het reisgezelschap hebben. Het vreemde is dat ik momenteel meer kan genieten van de gezinsvakantie (lees: een hele dag in een subtropisch zwembad, ’s avonds je eigen prakkie koken en ’s avonds met een boekje op het terras) dan dat ik vroeger deed van een uitgebreide 5-sterrenvakantie in een luxe resort.

Hoe dat kan? Ik geniet van het plezier dat de kinderen hebben. Van het ontdekken wat ze nu weer allemaal kunnen en die lachende gezichtjes als ze nat gespetterd worden in het zwembad.

Natuurlijk is er ook een keerzijde: lukte het vroeger om met een groot koffer met z’n tweeën ruim een week weg te gaan, hebben we nu een gezinsauto met dakkoffer nodig voor een midweek of een weekendje weg.

De hele huisraad wordt meegesleept. De enorme kinderwagen en het campingbedje nemen het halve dakkoffer in beslag. Samen met het dekbed en kussen van dochterlief is het koffer al aardig vol. Tel daarbij op speelgoed, luiers, (reserve)kleren, toiletspullen, voorleesboekjes en knuffels en je kunt je voorstellen dat we wel uit dat ene koffer gegroeid zijn. Ten slotte nog de boodschapjes die van thuis meegesleept worden en de kindertjes kunnen elkaar nog niet meer zien op de achterbank.

Hoewel ik ook wel zin heb in een iets luxere vakantie heb ik dit jaar toch enorm genoten van een vakantie op deze manier. En het mooie is: je gaat met minder naar huis dan dat je gekomen bent (in tegenstelling tot eerdere vakanties waar een dagje shoppen tot de mogelijkheden behoorden).

10 jaar geleden

Ha,ha, herkenbaar...Gelukkig hebben we tegenwoordig een grote kofferbak.