Snap
  • moeder
  • meisjesmoeder
  • struggels
  • Faalangst
  • ouderschap
  • moedergenoeg
  • Girlmom
  • Generationele trauma's
  • Patronen doorbreken

Ik faal als moeder

Dat ene stemmetje in je hoofd

We lagen net samen in Jill's bedje. Dat is onderdeel van ons avondritueel: samen boekjes lezen, terwijl zij haar flesje drinkt en daarna naar elkaar liggen kijken & kletsen.

Vanavond is er rust en één grote berg aan liefde. Ik streel haar gezichtje, we kletsen en lachen. Terwijl zij mijn gezicht vasthoudt met haar handjes, valt ze in slaap 🥹. Starend naar haar gezichtje, voel ik de tranen opkomen.

En dan komt er een golf. Een golf van schuldgevoel. Het welbekende "ik schiet tekort als moeder" gevoel. Er speelt de laatste tijd veel bij ons en, zoals bekend, kan deze leeftijd (2+) vrij pittig zijn 🫠

Dit alles resulteert nog weleens in weinig geduld en een kort(er) lontje. Het hoort erbij, kan gebeuren, ik weet het. Maar nu, op dit moment, raakt het me. Ik werk zo kneiter hard om haar een zo liefdevol en rustig leven te geven. Wanneer dit niet lukt, baal ik van mezelf. Denk dat dit wel herkenbaar is voor andere moeders.

Constant blijf ik mezelf eraan herinneren: je bent een mens, je doet je best, je bent je er bewust van en het allerbelangrijkste: als ik haar ophaal van de opvang, rent ze nog altijd even enthousiast naar mij toe.

Liefde naar alle struggelende moeders! 🩷

4 maanden geleden

hier een meisje van bijna 17 maanden.. pfff en pittig is ze nu al zenne.. ondanks da ze maar een kleintje is.. ze weet wa ze wilt..en we horen wa ze nie wilt.. ook dikwijls verlies ik soms mijn geduld, of word ik pist als ze weer eens koppig ga doen.. dikwijls kom ik mezelf in haar tegen.. 😂😂 maar ook ik denk soms.. doe ik het wel goed, eet ze wa ze moet hebben.. heeft ze genoeg met mij als mama.. pfff kan dan echt janken he

4 maanden geleden

Het is dubbel.. want je bent blij dat ze een eigen wil hebben, maar soms kan het ook heel pittig zijn inderdaad haha! De zorgen die we hebben, het afvragen of we het wel goed doen.. allemaal positieve tekenen! Sinds ongeveer een week is ze zoooo lief. Héél veel kusjes en knuffels. Ze werkt makkelijk mee met alles. Dus nu zit ik weer in m'n bubbel en geniet ervan zolang als het duurt 💕

4 maanden geleden

Dit is zooooo herkenbaar en dat gevoel zegt mijn moeder is heel normaal een teken dat je een goede moeder ben ik heb iedere dag schuldgevoel en de vraag doe ik het wel goed eet ze genoeg heb ik genoeg gespeeld met haar ben ik niet te streng heel veel Liefde en kracht maar meisjes zijn nou eenmaal pittig heb ik mij laten vertellen ❤️

4 maanden geleden

Dat dus.. Het goed willen doen is een heel positief teken. En ja, meisjes kunnen een wat sterker karaktertje hebben. Die van mij is ook ontzettend theatraal haha!

4 maanden geleden

Heel herkenbaar ! Zo fijn dat dit ook besproken wordt en dat dit ook mag. We zijn niet perfect. Ik baal ook als ik mn geduld verlies of mn emmer vol zit en ga dan weer hard aan het werk om beter voor mezelf te zorgen, emoties beter te reguleren en een betere moeder te zijn.

4 maanden geleden

Moeder zijn is mooi, maar ook zó zwaar. Er wordt, in mijn optiek, nog vrij veel geromantiseerd. We mogen van onze kinderen houden en tegelijkertijd verlangen naar rust en even helemaal niks. Ik heb geen spijt, maar mis soms de periode van voor haar geboorte. Het mag er allemaal zijn. We doen ook allemaal maar wat! ❤️

4 maanden geleden

Een strugglende moeder vraagt dán hulp van papa - doe het samen.

4 maanden geleden

Ik weet niet hoe het is voor de mama die dit plaatste, maar deze mama hier 🙋🏻‍♀️ staat er simpelweg alleen voor. Ook toen we officieel wel nog samen waren.

4 maanden geleden

Ik ben niet alleen, maar mijn vriend heeft momenteel zijn eigen struggles. Dat betekent niet dat ik alles alleen doe, maar wel veel.