Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

ik blijf maar afvallen!

Hallo dames,

Voor dat ik zwanger was van mijn zoontje woog ik 52 kilo, en ik ben 1.60 cm. redelijk netjes op gewicht dus. (mischien iets aan de lichte kant) Op het einde van de zwangerschap woog ik 77 kilo! Inderdaad 25 kilo erbij. Ik zat absoluut niet lekker in mn vel met al die extra kilo's maar besloot me er niet druk om te maken. Ik dacht; die kilo's vliegen er vanzelf welweer af!.

2 Weken na de bevalling was de 1e 10 kilo er al af, Dat was eigenlijk allemaal vocht. de rest van de kilo's is heel geleidelijk gegaan.

Hier is het probleem.. dat geleidelijk afvallen.. is nu na bijna 2 jaar nog niet gestopt, en ik weeg inmiddels 49 kilo... Eerst was ik blij dat alle kilo's er vanzelf weer af gingen en dat ik kon afvallen zonder er iets voor te doen, maar dat ik nu nogsteeds afval ben ik niet zo blij mee ! het is maar 1 kilo in de maand.. maar toch, waneer stopt het?!

Ik eet ongeveer 3 boterhammen op een dag, tussendoor nog een snellejelle kruidkoek, en een stuk fruit, en we eten 6 dagen in de week gezond en 1 dag in de week pizza of patat ofz. Ik eet dus elke dag fruit, drink elke dag melk,  Ik sport niet. (al moet ik wel heel erg veel lopen op mn werk)

Maar ik begin me een beetje zorgen te maken.. Omdat ik niet precies weet hoe t komt. Ik heb dit jaar wel al 2 miskramen gehad, en 4 begravenissen gehad, en veel stress op het werk gehad. dus natuurlijk zou stress en rol kunnen spelen..

maar is er ook iemand die dit herkend?

 

9 jaar geleden

Hey hallo, hier ook een vraag van mijn kant. Ik woog voor mijn zwangerschap 74kilo met een lengte van 1,63 dit is aan de zware kant. Had maat 42/44. Tijdens mijn zwangerschap in de eerst 26 weken viel ik 10 kilo af en kwam er ook weer bij. Einde zwangerschap woog ik dus ook gewoon 74 kilo na mijn zwangerschap 3 dagen Was ik 10 kilo kwijt en woog 64 nu Is het probleem dat ik nu maar blijf afvallen ik weeg inmiddels 55 kilo en ik doe er echt helemaal niks voor nu zit ik in maatje 34/36 en zou graag weten waar het aan ligt? Ik heb geen schildklier problemen omdat ik hier al mee heen geweest ben. Vind het zo vreemd voor mn zwangerschap raakte ik amper een kilo kwijt en nu inmiddels al 19 kilo! Er zijn mensen die vinden dat ik biet moet zeuren maar ik vind het biet normaal en hoelang gaat dit nig door? Ik verlies nu nig zo'n 3/4 kilo per maand. Graag advies van jullie kant!

10 jaar geleden

Jeej! Stress kan inderdaad een hoop doen! Succes

10 jaar geleden

ik heb een blog geschreven wat verglijkbaar is ook ik viel veel af. bij mij ismn schildklier getest en mn suiker, hebben zedat bij jou al getest? bij mij was het dat allemaal niet. ik denk dat stress idd ook wel meehelpt. Wissel je aardappels met pasta en rijst af? succes ik weet hoe vervelend dit kan zijn.

10 jaar geleden

Je zou je schildklier kunnen laten nakijken. Misschien werkt die te snel. Schildklier problemen kunnen ontstaan na een zwangerschap. Succes in ieder geval