Snap
  • Mama
  • jongen
  • mom
  • genderdissapointment

Ik besefte me steeds meer dat ik echt geen jongen wilde...

Trigger warning (gender dissapointment verhaal)

Ik was al een trotse moeder van een dochtertje, ze was nog maar 6 maandjes oud toen ik weer in verwachting raakte. Helaas werd deze zwangerschap al vroeg afgebroken. Wat was dit een heftige periode...

Nog geen 2 maanden erna was ik weer in verwachting, en wat was ik gelukkig! Maar na het zien van de fotos van de 12 weken echo werd dit geluk ineens een stuk minder.

Volgens de nub theorie leek het op een jongen...

Nooit heb ik hierbij stil gestaan. Een jongen. Ik zag mezelf als een moeder van dochters, niet van een zoon of zonen. Ik heb niks met jongensdingen. En ik besefte me steeds meer dat ik echt geen jongen wilde. Oh my! Laat ik het alsjeblieft fout hebben.

De dag van de geslachtsbepaling was aangebroken. De 13 weken echo. En je raadt het al, het is een jongen. Mijn man zag het ook, en ik zag aan hem hoe trots hij was. En daar lag ik dan, met een fake smile. Ik was down, ik was stil.

Ik herinner me dit gevoel nog zo goed, omdat ik me hierom zo schuldig heb gevoeld. Bij mijn dochter was ik na de geslachtsbepaling intens gelukkig! Ik wilde het zo snel mogelijk aan iedereen vertellen en de volgende dag was ik al aan het shoppen voor kleertjes. En bij mijn zoontje, wilde ik niemand bellen of er überhaupt over praten.

De weken gingen voorbij. Ik wende aan het idee van een zoon krijgen. Ik heb een leuke kamer voor hem ingericht, en mijn best gedaan om leuke kleding te vinden. Ja, het is ok, ik krijg een zoon.

Na de geboorte van mijn zoon was ik natuurlijk intens verliefd op hem. Zo'n lief klein mannetje. Ik besefte me later dat ik letterlijk gender disappointment had, niet baby dissapointment.

Ik heb niks met stereotype jongens dingen, maar wel met hem. Hij is mijn alles. Naast dat hij een jongen is, is hij ook een uniek mini mensje. Wat maakt zijn geslacht dan nog uit. Wij creëren zelf stereotype jongens. Onbewust vaak, en ook ter bescherming voor deze harde wereld. Je wilt natuurlijk niet dat je kind iets overkomt, want niet iedereen accepteert het "anders zijn".  Maar in je veilige thuis, wees jezelf ❤️