Snap
  • Mama

Ik ben soms zo ontzettend moe!

Mijn man is veel weg voor zijn werk en daardoor komt de zorg van de kindjes voornamelijk bij mij terecht. Dit kan soms wel zijn tol eisen!

Ik heb 3 kleine kindjes (3 jaar en 9 maanden, 2 jaar en 4 maanden en 6 maanden) en laten we voorop stellen dat we hier samen voor gekozen hebben. Voordat we aan kindjes begonnen wist ik al dat mijn man veel weg zou zijn voor zijn werk. Zijn ritme is wel iet verandert, maar toch. Meestal is hij 4 weken van huis en dan 2 weekjes thuis. De laatste tijd soms zelfs korter, omdat het nu druk is en hij moet werken. 

Ook al hebben we voor deze situatie gekozen, houdt dat niet in dat je af en toe niet moe kan zijn. De zorg van de kindjes voornamelijk bij mij terecht. Zowel overdag als de nacht. Er is niemand die ik even kan aantikken als een van de kindjes akker wordt en zeggen ga jij nu maar. Ik ben altijd degene die eruit gaat en moet. Nu is dit ook wel zo als mijn man thuis is, maar op een of andere manier is dit veel vermoeiender als ik alleen ben. 

Mijn kindjes slapen over het algemeen goed, alleen de middelste heeft er nu een handje van om om half 6 wakker te worden. Als ik geluk heb wil hij dan nog even bij mij slapen. Ik kan ook pech hebben en dan is niks goed voor meneer. Hij slaapt dan even, wil dan tv kijken, wil dan eten en ga zo maar door. Half 6 vind ik gewoon echt te vroeg, zeker als dit meerdere dagen achter elkaar voorkomt. Ik merk dat ik dan steeds meer moeite heb om mijn ogen open te doen en dat ik meer een soort van zombie ben. Mijn zorg is voornamelijk dat meneer op dit tijdstip geen driftbui krijgt en de rest van het huishouden wakker maakt, want dan zit ik met 3 kindjes wakker. Zodra hij echt teveel herrie maakt sleep ik mezelf uit bed en ga ik met hem naar beneden en beginnen we de dag gewoon extra vroeg. 

Misschien denk je wel wat zeur je nou? Ga lekker op tijd naar bed of doe een middagdutje. Ik zou wel willen. Maar het huishouden gaat ook door en ik heb dit het liefst klaar voor het einde van de dag! Misschien maak ik het mezelf ook wel te moeilijk, maar het is toch niet gek dat ik soms gewoon te moe ben! Herkennen meer moeders dit?

's avatar
7 jaar geleden

Ja heel herkenbaar. Onze dochter had dit toen ik in verwachting was van onze zoon. Half 6 wakker, hartje winter en dan ook naar beneden willen. Want als ze wakker is, dan is ze wakker. Ik had echt geen zin om in mijn verlof elke dag om half 6 beneden te zitten. Wij hebben haar een wekker gekocht en als die afging mocht ze opstaan. We verlengden de tijd iedere 3 dagen met 10 minuten. Dit werkte bij ons heel erg goed. Maar een lange slaper is ze niet. Inmiddels is ze 9 en elke ochtend om 7 uur wakker. In het weekend tot half 8 slapen, of in bed blijven is echt een straf. Maar aan die afspraak moet ze zich houden.

's avatar
7 jaar geleden

Soms zijn er ook periodes dat onze dochter slecht slaapt, na een paar dagen ben ik ook moe. Ik ga savonds wel vroeg naar bed, ook al is het huishouden niet af. Gelukkig kan ik dat meer van me af zetten, want op mijn werk moet ik natuurlijk ook productief blijven.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Fitmommarly?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.