Snap

Ik ben klein & mama!

Ik ben klein en mama. Soms is dat knap lastig! De ergernissen van een kleine mama worden hier weergegeven met een knipoog! ????

Ik ben klein & mama.

Soms is dat knap lastig!

Het badje is te hoog.

De commode is te hoog.

Boodschappen doen is lastig aangezien je de maxi-cosi niet uit het winkelkarretje kan tillen. Gelukkig bestaan er in sommige winkels speciale winkelkarretjes waar de maxi-cosi op kan. Alleen dan loop je weer tegen een volgend probleem aan! Je kan namelijk niet over de maxicosi heen kijken en ziet dus niet waar je loopt!

Maar dat alles was nu achteraf nog te overzien.

Mijn dochter is nu 7,5 maand.

Ze ligt niet meer stil.

Rolt en tijgert zich een weg door het huis, box of ledikant.

Ze zit al erg goed en stevig.

Daarnaast trekt ze zich op.

De box moet dus omlaag. Alle kleine mama's snappen nu het probleem. Je kindje oppakken gaat vrijwel niet zonder zelf bijna in de box te vallen. Gelukkig doet ze haar handjes omhoog om gepakt te worden waardoor ik er beter bij kan!

Het bedje moet nu ook omlaag. Een kusje geven als je kindje op bed ligt is vanaf nu dus onmogelijk. En het oppakken is ook hier een probleem.

Fietsen mag vanaf nu. Yes! Ik heb namelijk een super stoer fietsstoeltje gekregen voor mijn verjaardag. Maar zoek maar eens een fiets waar je als kleine mama op past inclusief fietsstoeltje van voren. En dan moet je ook nog over het fietsstoeltje heen kunnen kijken! 

Gelukkig kan mijn kleine meisje nu goed zitten en is er 1 probleem opgelost, het boodschappenprobleem! Ze kan nu in het daarvoor bestemde kinderzitje! 

Een kleine mama zijn kent ook een voordeel en dat is dat zij vaak iets eerder bevalt volgens bepaalde onderzoeken!

Bij mij klopte het maar dit gaat niet altijd op! Dus pin me er niet op vast!

Weten jullie nog meer voor en nadelen?

Liefs van een Kleine mama

6 jaar geleden

Zo herkenbaar allemaal!!! Vooral het bedje heb ik moeite mee, hoe graag wil je je kindje nog even een kusje geven als ze eenmaal liggen !

6 jaar geleden

Hier ook een kleine mama, 155cm. Ik moet ook overal op klimmen in de supermarkt haha. Voordeel: ik kan gewoon probleemloos met mijn kinderen mee in de kinderattracties op de kermis en in de indoor klimtoestellen, terwijl hun grote papa (197cm) en andere ouders vanaf de zijlijn moeten kijken :)

6 jaar geleden

Ik ben 163 niet extreem klein, maar net klein genoeg om tegen dezelfde dingen aan te lopen. Zo kan ik geen baby in het badje doen, dus had ik Tummytub. Nu is hij te groot 7,5 maand. Dus douche ik hem in een floorseat. En ga ik zelf zitten op de Tummytub. Fietsstoeltje voorop vindt ik doodeng, dus in een zitje achterop. Kan normaal gesproken vanaf 9 maanden, maar die kleine is al zo groot en zwaar als een kind van 1 jaar dus geen probleem. En de supermarkt, ja daar gebruik ik gewoon nog een wandelwagen voor. Het idee dat iedereen met zijn handen aan een winkelwagen zit en hij alles nog in zijn mond doet vind ik gewoon vies. Bed en box, hetzelfde als bij jou. Hij doet zijn armen omhoog en als ik hem vast heb gaat hij staan.

6 jaar geleden

Ja een fietskar is ook ideaal. En met een babyschaal kunnen ze al wat eerder mee op de fiets.