Snap
  • Mama

Ik ben die 'stomme mamma mevrouw'

Toen ik moeder werd is me door alle mensen om me heen wel 100 keer verteld dat alle kinderfilms je uiteindelijk je strot uit komen. Nadat je voor de duizendste keer het zelfde filmpje opgezet hebt.

Nooit had ik verwacht dat mijn lieve peuterpuber als een levende Teletubbie door het huis zou stormen; nog een keer! Nog een keer! En dan heb ik het niet over de Teletubbies. Die vind hij dan gelukkig niet leuk. Maar ondanks dat het al bijna half februari is zijn wij hier in huis nog steeds gezegend met 'zie ginds komt de stoomboot' en de andere honderden sinterklaas liedjes. Ik ken de helft niet eens.

En nu moet ik eerlijk toegeven dat het echt heel schattig is als hij de pepernotendans doet met het bijpassende liedje wat hij op de peuterspeelzaal heeft geleerd.

Maar als diezelfde Teletubbie door de supermarkt rent 'zwatteee pieeeehieeeeeeet!' 'Kaaaaaaaas' 'Ben je nouwwwww' Dan staan mensen je toch wel een beetje gek aan te kijken. Vooral omdat na de 16e keer dat je hem hebt uitgelegd dat zwarte piet met sinterklaas mee naar spanje is om uit te rusten. Hij heel boos schreeuwt dat sintekaas gewoon thuis is. En met andere woorden, hij thuis eerst wil zien of hij daar echt niet is. Want ja het is pas 2 maanden geleden. Misschien is er wel een zwarte piet vergeten in Nederland. Zou natuurlijk best kunnen dat sinterklaas daar nog niet achter is, het kost ook zoveel tijd om terug te reizen en al die pieten te tellen. En de kans dat hij van al die duizenden huishoudens dan precies de onze heeft gekozen om te vertoeven, dat snap ik dan ook nog. Want ik hoeveel huizen zal hij nou nog dagelijks meerdere malen geroepen worden. Maar Dat kan de ritjes supermarkt erg vermoeiend maken kan ik vertellen.

Gelukkig hebben we voor de afwisseling ook nog kloontje. Dat stomme meisje van 5 jaar. Met die twee staarten midden op haar hoofd. Hoe de progamma makers er op zijn gekomen om een volwassen vrouw de rol van een 5 jarige te laten spelen is mij nog steeds een raadsel. Maar mijn gezellige redelijk opstandige peuterpuber is flink gepikeerd dat kloontje wel de hele dag ijsjes mag. En zijn mama het nu het rond het vriespunt zit gewoon te koud vind voor ijs. Ik ben dan ook regelmatig stomme vouw. Stomme mama mevouw. En nu moet ik toegeven. Dat snap ik, ik ben ook vast de enige stomme mama mevrouw die geen ijsjes aan haar kind uitdeelt in deze tijd van het jaar.

Gelukkig gaan we bijna op vakantie en mogen er dan weer ijsjes worden gegeten. En nu is papa zo slim geweest om onze levende Teletubbie met het geheugen van een paard te vertellen waar sinterklaas nou echt woont. Ja je zou het niet geloven, de goede man woont in Spanje. En raad nou eens waar we naar toe gaan op vakantie...

Onze levende Teletubbie staat dan ook regelmatig met zijn zwembroek over zijn broek en zijn pet en rugtas op klaar om sinterklaas op te gaan zoeken. Waarschijnlijk tegen de tijd dat we echt van hem af zijn dit jaar is de intocht alweer, ik kijk er al naar uit. 

7 jaar geleden

Ha ha ha en ik maar denken dat ik het enige kind heb dat nog steeds de pietenschool dvd kijkt in februari... en ook vraagt is het al weer bijna Halloween... Maar ik weet niet wat ik liever kijk/hoor, Dora Bubbelguppies team umi zumi of de pieten dvd... we gaan er maar vanuit dat het over gaat... ????

7 jaar geleden

Hier eten ze nog steeds ijs en/of ijsje.. Ze zitten binnen in een warm (genoeg) huis ;) Dus ik vind het prima als ze ijs willen :) ...... Sinterklaas is hier redelijk weg inmiddels (afkloppen!) Maar er word soms nog wel gevraagt om pepernoten :)... Stomme mama zijn hoort er denk ik ook een beetje bij.. Is wel een erg lange zin om te zeggen dat het stom dat ze iets niet mogen wat ze willen doen of willen hebben ;)

7 jaar geleden

Zo herkenbaar... onze zoon van bijna 4 had vorig jaar zo een periode met de kerstman... en dit jaar zijn wij ook nog altijd in sinterklaas modus...

7 jaar geleden

Hahaha wat een geweldig stukje om te lezen! Hier ook een dochter van bijna 3 die nog steeds sinterklaas liedjes zingt...