Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Ik ben bijna tante (voor de 4e én 5e keer)

In mei voor de vierde keer en in augustus voor de vijfde keer tante! Kom maar op met die kleintjes :)

Toen ik 11 was werd ik voor het eerst tante. Je zult waarschijnlijk wel denken dat dit op een behoorlijk jonge leeftijd is! Mijn oudste zus en ik schelen 12,5 jaar, dus mijn zus was op dat moment 23. Ze beviel van een meisje, en vanaf het begin af aan was dit mijn beste vriendinnetje. Omdat ik natuurlijk vrij jong was toen ze (Jae) geboren werd speelde ik altijd met haar, omdat ik zelf ook nog heel erg speels was. Ik deed haar luier verschonen, haar de fles geven, naar bed brengen en met haar spelen wanneer ik maar kon. Echt liefde op het eerste gezicht.

Toen 3,5 jaar later was ik bijna 15 en beviel mijn oudste zus van haar tweede kindje. Dit keer een jongetje genaamd Casey. Al Jae haar moedergevoelens kwamen naar boven en Casey werd alles voor haar. En voor mij natuurlijk ook. Casey was veel meer een moederskindje dan Jae dus die heeft eerst een hele tijd alleen maar bij mijn zus gezeten. Het was direct huilen wanneer iemand anders hem vast hield. Oké gaat vanzelf weer over. Maar de liefde van Jae voor haar kleine broertje was te mooi voor woorden. Met alle stapjes in zijn ontwikkeling was zij erbij om hem te helpen. Nu zijn ze 7 en 10 en zijn het echt (dit zegt waarschijnlijk iedereen hihi) de liefste kinderen die ik ken. 

Een dagje oppassen is dan ook altijd meer dan welkom. Ze spelen heel lief met elkaar, en het zijn echte knuffelbeesten. Jae neemt vaak het voortouw, terwijl Casey vaak afwachtend is. Als Jae zegt dat het goed is, dan is het voor Casey goed. Casey heeft een enorme droge humor. Ik lig altijd helemaal in een deuk om hem. 

En toen was het 1 januari 2013. De vriendin van mijn broer beviel van een zoontje. Ik werd voor de derde keer tante terwijl ik hard aan het feesten was. Ik rende op mijn andere zus af om te zeggen dat we tante waren geworden. We barstten allebei in huilen uit. Uitslapen zat er niet in voor mij de volgende dag want ik moest en zou naar het ziekenhuis.

En nu is mijn andere zus zwanger van haar eerste kindje. 12 mei is zij uitgerekend en ik kan niet wachten. Ik wist gelijk dat het een meisje was en de echo bevestigde dit. Ik zit 24/7 met mijn hand op haar buik om geen één schopje te missen. Ik hou nu al met heel mijn hart van haar kindje. Een super trotse tante hier!

Maar daar blijft het niet bij. Want toen kreeg ik met kerst te horen dat mijn broer voor de tweede keer vader wordt! In augustus wordt zijn kindje verwacht dus het is een mooi jaar voor onze familie. Mijn vader die dit jaar 2x opa wordt. Best gek dat mijn vader een opa is. 

Dus wie heeft er goede ideeën voor een babyshower? Want die zit er natuurlijk aan te komen, en ik ben stiekem een beetje inspiratieloos. Voor iedereen die leuke tips heeft, let me know!

9 jaar geleden

Hoi, wat leuk zeg, al zo jong tante. Ik heb met mijn laatste een babyshower gehad. Werd ontvoerd door mijn schoonzusje, mijn man zat in het complot. Al mijn lieve dierbare vriendinnen, moeder en tante waren naar een centraal gelegen theetuin gekomen. Het was fantastisch weer voor een hele gezellige hightea. Iedereen kreeg een stukje katoen met textielstift en kon daar iets op tekenen. Vervolgens heeft mijn moeder dat allemaal op zelfgemaakte slabbetjes gestikt. Restjes badstof, biasband en dan de juiste katoentjes erop en ik had heel veel super originele slabben. Was een groot suc6. Wie weet kun je hier iets mee en heb je een creatief iemand in de familie. En anders koop je kant en klare slabben bij de Zeeman waar je het dan op kunt naaien. Veel plezier.

9 jaar geleden

mijn zoontje van 1 heeft ook jonge ooms en tantes en ze zijn allemaal dol op elkaar! de jongste oom is 4 dan krijgt hij tantes van 5, 6 9, 11, 20 en 22 en nog 3 ooms van 13, 13 en 27!