Terug
Blog header image

Ik ben 30+2 en zeg nee...

De laatste dagen voel ik me ontzettend lusteloos. Nergens zin in en zelfs een beetje dwars.

Mijn vriend heeft nu niet alleen een dreumes die al een aardig karaktertje heeft, maar nu ook een vriendin waar hij geen kant mee op kan. Ik heb nergens zin in, zoek steeds de discussie op en ben zo emotioneel als wat. Natuurlijk kan het komen door onze niet zo goede afsluiter van vorig jaar. Of het kan aan het weer liggen. En heel misschien is dit alles toch een voorbode dat ik over een niet al te lange tijd een behoorlijk positieve blog mag gaan schrijven. Maar momenteel kom ik mezelf eigenlijk een beetje de strot uit.

Ik voel me niet happy en ik huil om alles. Nou ja niet om alles natuurlijk. Als ons zoontje leuke capriolen uithaalt of gekke bekken aan het trekken is dan schater ik natuurlijk wel, dus echt depressief zal ik ook nog lang niet zijn. Maar ik zit momenteel niet bepaald lekker in mijn vel. Zowel lichamelijk als mentaal. Nou dacht ik van het weekend nog de oplossing te hebben. Als ik nou gewoon een nieuw dag schema maak en daarin de dingen verwerk die ik graag wil doen, dan komt het vast goed. Ik zou dan in no time alle klusjes gedaan hebben die ik op mijn lijstje heb staan en ondertussen tijd genoeg om tijd met ons zoontje door te brengen. Nou niet dus. Ons zoontje besluit ineens om tot half 11 door te gaan slapen! Mijn dagschema begon om 9:00. Op zich zou dit natuurlijk geen probleem zijn, behalve dan dat mijn dagschema begint met hem een schone luier te geven en dan gezellig samen een ontbijtje te doen. Dit ging dus niet door. Normaal gesproken zou ik het niet erg vinden, maar nu kon ik er wel om janken! Meteen heb ik al geen zin meer in dat stomme schema van me. Ik heb nog wel samen met mijn zoontje opgeruimd en de stofzuiger erdoor gehaald, want om 14:00 zou er iemand van de verzekering langs komen. Maar meer weiger ik ineens om te gaan doen. Mijn lijstje kan me gestolen worden en ik ga maar wat achter de laptop zitten terwijl ons zoontje een dutje ligt te doen. Zelfs de leuke dingen op mijn lijstje wil ik nu niet doen. Ik lijk ineens weer een klein meisje die bij haar moeder komt te zeuren dat ze zich verveeld... Het eerste wat mijn moeder dan altijd zei was; dan ga je toch je kamer opruimen? Fout antwoord natuurlijk. Je wilt toch wat leuks gaan doen? Maar natuurlijk konden de leuke dingen me op zo'n moment ook niet boeien. En dat heb ik nu dus ook. Ik heb geen zin om op de was te doen, geen zin om het boekje van ons zoontje af te maken, ik heb zelfs geen zin om alle blogs te lezen... Ik heb honger, maar geen zin om een broodje te maken... Ik weet dat ik mijn gevoel straks toch maar even op zij moet gaan schuiven, want ons zoontje heeft ook mijn (positieve) aandacht nodig. Mijn vriend is een beetje ziek, dus die heeft ook wat extra liefde nodig. Maar terwijl ik dit typ denk ik wel bij mijzelf, en ik dan? Wie geeft mij even een lekkere massage? Of wie doet voor mij de was? Wie verrast mij met een leuk kadootje? Allemaal zelf medelijden waar ik normaal gesproken geen last van heb. Ik heb ook eigenlijk niks te klagen, want mijn vriend doet werkelijk waar alles voor me dat ik wil en dan werkt hij ook nog gewoon full-time. Ik heb een zoontje die heel lief is en ondanks zijn buien echt wel zijn best doet. Alleen door mijn dwarsheid wil ik dat nu gewoon even niet zien. Terwijl ik deze blog doorlees om te kijken of ik het zo goed vind denk ik weer bij mijzelf, nee dit is niet goed. Wat is dit nou voor blog? Je hebt niks leuks of nuttigs te melden. Even overweeg ik om de tekst gewoon te verwijderen. Maar ik doe het niet. Dit is hoe ik mij nu voel en wie weet krijg ik nog tips of reacties die me weten opte beuren. En ook al voel ik me nu niet happy, ik weet dat er een moment komt dat ik wel weer happy ben. En als ik dan weer eens een dipje heb kan ik deze blog teruglezen, zodat ik ook dan weet dat het niet voor altijd is. 

nijn81
6 jaar geleden

Schrijf het maar lekker van je af. Ik zit ook een beetje in een soortgelijke fase.... Ik heb ook nergens zin in. Hangt het in de lucht ofzo? Mijn tip: het to-do-lijstje niet te lang maken.

DewiTalisa
6 jaar geleden

Ik herken dit deels ook. Ik had/heb ook een periode dat ik er een beetje doorheen zat. Constant maat bezig en druk en voor iedereen zorgen, maar het gevoel dat niemand zag dat ik ook even wat (extra) hulp/aandacht/liefde nodig had. Ik geniet heeeeel erg veel van mijn dochtertje maar het is soms nou eenmaal vermoeiend! En even een minder momentje is helemaal niet erg! En in jouw geval, met idd een super nare afsluiting van vorig jaar begrijpelijk. Het heeft gewoon even tijd nodig. Straks ben je idd weer de heppiepeppie oude!

Joycies
6 jaar geleden

Hmm ff denken... denk aan mijn ventje die ooit bij jullie stage komt lopen. Is twee jaar te vroeg? Nog even wachten? Hmmm denk dan aan onze avatars. .. misschien kunnen die samen wat leuks doen? Iig een dikke knuffel voor jou!

Francina Naomi
6 jaar geleden

Het is hoognodig you-time. Tijd voor jou, tijd voor jezelf, tijd dat jij gehoord en gezien wordt. En dat allemaal zonder oordeel of te oordelen. Het is niet niks wat je op het eind van 2015 hebt meegemaakt. Kan nooit allemaal al verwerkt zijn. Onbewust draag je het mee, schop je overal tegen aan en hoop je dat het morgen allemaal weer voorbij is. Zou kunnen maar als dat niet zo is, geef je er lekker aan over lieverd. Niks dagschema veranderen want dat schema irriteert je al als het vanaf het begin niet haalbaar is. Doe wat in je opkomt, waar je wel puf voor hebt maar stel bovenal jezelf lekker centraal. En voor de meesten geldt ook dat januari zoooo'n lange donkere maand is...

TessK
6 jaar geleden

Knuffel voor jou meis! Even geen tips, maar daar zit je misschien helemaal niet op te wachten.

Lindsy83
6 jaar geleden

dank je voor de tip :) Mijn to do lijstje is momenteel even aan de kant geschoven... Zolang het huis niet een bende word en ik een tevreden dreumes weet te houden vind ik het voorlopig voldoende :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ik hoop dat mijn vriend van t weekend weer wat fitter is, dan kijk ik hem wel even lief aan voor een massage. Dat kan vast nooit kwaad ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha, met 2 kan hij nog wel beter voor de camera in plaats van erachter ;) Maar een goede kijk heeft ie zeker al :D Je berichtje heeft me in ieder geval wel doen glimlachen. Dank je!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reacite :) Klopt zeker wat je zegt. Vandaag heb ik nog niet zo heel veel zin in dingen, maar ik voel me in ieder geval niet zo lusteloos als gister. Dus ik ga me vandaag maar zo veel mogelijk proberen te focussen op quality time met ons zoontje. daar word ik altijd vrolijk van!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je bericht. Het doet zowiezo goed als iemand aan je denkt en begrip toont :)

rebo1982
6 jaar geleden

Hè wat rot! Ik hoop dat vandaag een betere dag is! En zo niet: Dat hoeft ook niet! Of het nou hormonaal is, vermoeidheid of verdriet... Je hoeft niet altijd te verklaren dat je niet lekker in je vel zit! Probeer tijd voor jezelf te nemen. Met mensen te praten over het verlies van je vader en wees niet te streng voor jezelf! Je hebt vast nog een hele weg te gaan, en wandel die ook rustig. Hardlopen is niet nodig en kost veel te veel energie ;) Dikke knuffel!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je wel! Dat is zeker waar. Vandaag ging het redelijk, nog niet veel zin in dingen, maar tenimnste niet zo gefrustreerd als gister... Ik merk wel dat ik het onderwerp van mijn vader in mijn omgeving liever uit de weg ga... Ik wil niet steeds gaan huilen, maar wie weet komt dat ook nog wel...

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl