Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #poepie
  • lovingmylife

Iets met een douche en poep.

Sinds we uit het huis zijn hebben we geen bad meer maar alleen een douche. Nu vind ik dit op dit moment al luxe want we hebben een werkend toilet, geen schimmel en een cv ketel die ons huisje verwarmd. Dus leven zonder bad is geen ramp. Maar heel stiekem merk ik wel dat ik het mis. Ik mis het dat ik mijn drie meiden er heerlijk in kan zetten en dat ze dan de meest fantasievolle gedachtes naspelen. Ik mis het dat ons Kato daar ook wat langer in kan blijven plonsen. 

Nu gaat ons douche ritueel als volgt. Als eerste gaat Sophie erin daarna volgt Guusje. En als ik die heb ingesopt en als laatste de cremespoeling in de haren heb gedaan dan word Kato bij het ritueel betrokken. Die trek ik dan snel uit om haar vervolgens even onder de straal te houden waarna ze alles bij elkaar krijst omdat ze dit zo niet leuk vind. Dus een 10 seconden douche voor haar waar ik haar zo goed als mogelijk heb ingesopt en afgespoeld. Daarna droog ik haar snel af om haar heerlijk ruikende lijfje weer in schone kleren te steken. Die hoogst waarschijnlijk binnen een half uur weer vies zijn. Maar het idee is goed en de uitvoering is zo goed als het zijn kan. 

Alleen afgelopen week liep het iets anders. Nadat Kato onder de douche was geweest. Bleven Sophie en Guusje zoals gewoonlijk nog even onder de douche staan. Tijdens het aankleden van Kato hoorde ik ineens Guusje schreeuwen dat ze moest poepen. Ik snel Kato op de grond gezet, trek een sprint naar de badkamer om Guusje daar al half in de poephouding te zien zitten. Ik pluk haar eruit droog haar vluchtig af om haar vervolgens mee te nemen naar het toilet. Waarop ze op de gang zegt : 'ik hoef niet meer het was een grapje.' Verbijsterd kijk ik haar aan want het zag er niet uit als een grapje. Maar aan haar gezicht te zien hoeft ze echt niet meer dus weer terug onder de douche. Ik weer terug naar Kato om haar verder aan te kleden. En net op het moment dat ik het laatste knoopje van de romper dicht maak. Klinkt er weer een gil uit de badkamer. 

'Mama snel ik moet poepen!!!!!!!'

Deze keer klinkt de kreet dringender dan de eerste keer. Dus om geen risico te nemen trek ik voor de tweede maal een sprint om Guusje buiten de douche in de poephouding aan te treffen. Ik buig mij voorover om haar een handoek om te doen en op te tillen. In mijn ooghoek zie ik dat de drol er al aan komt. In een reflex steek ik mijn hand eronder om vervolgens een warm drolletje in mijn hand te voelen vallen. 

Even staren zowel Guusje als Sophie mij verbijsterd aan om vervolgens keihard te gaan lachen. Want mama heeft de drol van Guusje in haar handen. Zelf sta ik net zo verbijsterd naar mijn hand te kijken en naar wat er in ligt om vervolgens in beweging te komen en nog net geen sprint te trekken naar de toilet. Daar deponeer ik netjes de drol om daarna mijn handen grondig en vaak te ontsmetten. 

En als ik heel eerlijk ben moet ik er zelf ook wel om lachen want wie steekt er nou zijn hand onder een kontje om een drol op te vangen?? Maar eerlijk is eerlijk opvangen was gemakkelijker op te ruimen dan op de handdoek te laten vallen. 

shopTop's avatar
4 jaar geleden

'k Kan het me zo goed voorstellen! Inclusief achteraf wat verbijsterd idee van wat heb ik nou gedaan.... Je maakt hele nieuwe dingen mee met kleintjes :-)

‘t ei's avatar
4 jaar geleden

De schatjes wat hou ik toch van mijn meiden

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij lingetjesonthemove?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.