Snap
  • Mama
  • ICSI
  • Moedersvoormoeders
  • fertiliteit
  • taboedoorbreken
  • radboudumc

ICSI TRAJECT

Hallooo daar was ik weer het vervolg op mijn vorige blog!

Radboud umc here we come💪🏽 Met vol goede moed gingen wij naar het radboud in Nijmegen. Daar moesten wij ook eerst alle 2 door de medische molen ik was zelf best positief maar als ik in Evan’s schoenen moest staan leek me dat behoorlijk pittig.

Daar ging alles vrij snel we hadden meerdere afspraken op 1 dag zodat alles goed kon doorlopen. Wederom moest daar het zaad weer gechecked worden en helaas was dit nog hetzelfde. De uroloog was blij dat we doorgestuurd waren want met deze kwaliteit zaad was de kans op een natuurlijke zwangerschap er eigenlijk niet.

We moesten bloed prikken en ik moest naar de gynaecoloog daar werd ik uitgebreid onderzocht maar wat tiel al had bevestigd was alles goed!

Nog geen 2 weken later moesten wij terug om alle uitslagen te bespreken met de fertiliteitsarts. Dit was een gesprek met goed nieuws & slecht nieuws. Door de kwaliteit zaad kwam het erop neer dat wij het ICSI traject in zouden gaan. Geen iui geen ivf daar was het zaad te slecht voor. Een kleine domper maar goed we hadden goede hoop met ICSI.

Wat is een ICSI behandeling?

ICSI betekent : intracytoplasmatische spermainjectie

Hierbij worden de zaadcellen dicht bij de eicellen gebracht om de kans op een bevruchting te vergroten

 Bij ICSI wordt in elke eicel één zaadcel naar binnen gebracht. Ik heb verschillende hormonen moeten spuiten zodat mijn eitjes rijp werden gemaakt. Voor de stimulatie van de eierstokken gebruikte ik Gonal-F dit moest ik elke dag spuiten. Tijdens de stimulatie was het belangrijk dat ik geen vroeg tijdige eisprong kreeg. Daar kreeg ik ook een spuit voor en dat was Decapeptyl de bijwerkingen waren ook niet super fijn want was er behoorlijk ziek van.

Voor de laatste uitrijping van de eicellen en het plannen van de follikelpunctie gebruikte ik een middel die zwangerschapshormoon (hCG) bevatten. Pregnyl of Ovitrelle, ik kreeg zelf pregnyl. 

Pregnyl wordt verkregen uit de urine van zwangere vrouwen ( moeders voor moeders) daarom is het zo belangrijk voor koppels die in dit traject zitten. Ik zelf heb bij alle 2 de zwangerschappen mee gedaan met moeders voor moeders. 

Mijn volgende blog zal gaan over de echo’s voor de punctie en de weg naar de punctie toe! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen hoe wij dit hebben meegemaakt en wellicht help ik er andere mensen mee.

Tot de volgende blog

Liefs Wendy

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mom of two girls?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.