Snap
  • Mama
  • fietsen
  • mamaplaatscollab
  • consumentenbond
  • fietsleasen

I want to ride my bicycle

Maar wel met een windje in de rug..

De elektrische (bak)fiets wie kent ze niet? Ondertussen niet meer uit het straatbeeld te denken. Van oma’s tot scholieren het lijkt wel of iedereen tegenwoordig elektrisch fietst. Zelf heb ik ook zo’n elektrische fiets namelijk een Cortina. 

Het was tijd voor een nieuwe fiets dus ging ik naar de fietsenwinkel van mijn vader. Hij gaf mij het advies een elektrische fiets te kopen waarop ik in eerst instantie zei: ‘’ik ga echt niet op zo’n elektrische fiets rijden, dat is voor oude mensen’’. Nou ben ik daar even snel van terug gekomen... Ik kan namelijk niet meer zonder mijn elektrische fiets! Zelf heb ik geen rijbewijs dus ik gebruikt mijn fiets elke dag en dit is echt helemaal geen straf, op mijn fiets heb ik namelijk altijd ‘’windje mee’’.

Omdat ik het iedereen gun om op zo'n fijne elektrische fiets te touren ga ik jullie vertellen dat Je nu dus een elektrische (bak)fiets kunt leasen

Naast dat de fiets gewoon een stuk sneller is dan wandelen vind ik het ook gewoon heel erg leuk om samen met Zoë te fietsen. Zoë kon al vrij snel erg stabiel zitten waardoor ik haar al vanaf vrij jonge leeftijd mee nam op de fiets. Zoë vindt het geweldig om lekker achterop de fiets te zitten naar de koeien, paarden, schapen en molens te kijken! Iedere zaterdagochtend fietsen we samen naar de stad om daar lekker een babycchino te halen bij de Hema. Daarna snuffelen we wat rond op de markt en in de winkels.

De reden waarom ik voor mijn Cortina koos was simpel: fietsen met een kleintje voor of achterop is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je zoals ik net weer even te veel boodschappen heb gekocht. Het fijne van mijn fiets vind ik het dubbele middenstandaard wat ten alle tijden voor stabiliteit zorgt, dit in combinatie met het stuurslot (dit zorgt ervoor dat het stuur niet meer kan bewegen) maakt het allemaal een stuk gemakkelijker om je kindje in het zitje te tillen, terwijl je al die boodschappen probeert mee te krijgen!

Om even terug te komen op wat ik eerder zei dat het lijkt of dat iedereen maar op een elektrische fiets rijdt, jong en oud. Je zou haast gaan denken dat ze gratis zijn.. echter is het niets wat het lijkt want je betaald een behoorlijk smak geld voor een elektrische (bak)fiets! Zelf vond ik dat nogal schrikbarend. Al weet ik nu achteraf wel dat het de investering waard is.

Omdat ik het iedereen gun om op zo'n fijne elektrische fiets te touren ga ik jullie vertellen dat Je nu dus een elektrische (bak)fiets kunt leasen via de Consumentenbond. Dit betekent geen hoge aanschafkosten maar je betaalt een vast bedrag per maand voor een NIEUWE e-bike! Drie jaar lang heb je geen omkijken naar jouw e-bike en kun je zorgeloos de weg op. En het mooie? Na 3 jaar lever je de fiets weer in en kies je een spiksplinternieuwe!

Wil je nu meer weten over dit E-bike collectief? Neem dan even een kijkje op de website van de Consumentenbond. 

4 jaar geleden

Die urban arrow bakfiets 😅 😅 😅

4 jaar geleden

😃 60 per maand zag ik net - best leuk!

4 jaar geleden

Fijn zo elektrisch fietsen, en inderdaad wel duur