Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • #momlife

Huismus!

"Ik ga nog wel mee op stap hoor", roep ik heel hard!

Ik hield wel van een drankje en een dansje op zijn tijd. Ik was niet het type dat elke week in de kroeg hing maar zo op zijn tijd vond ik dat wel een keer lekker. Met collega's vormden we een soort van vast clubje waarin we allemaal verschillend van leeftijd met elkaar naar de stad gingen. Een terrasje of lekker een drankje en een dansje in de kroeg. Ik was één van de oudsten en al enige tijd werd er gesproken over; "als jij straks een baby hebt". Waarin ik in het achterhoofd altijd dacht als dit maar lukt, want dat is wel een droom. 

"Natuurlijk ga ik dan nog wel mee naar de stad""Ik word echt geen huismus""Ik maak daar wel tijd voor"

En nu is het zover. Sinds 27 december 2018 heb ik een prachtige dochter gekregen. Mijn eerste uitstapje was met carnaval en na een paar uurtjes wist ik niet hoe snel ik weer naar de trein moest. Naar huis, want Mirre was nog wakker en gezien ik niet gedronken had kon ik nog lekker knuffelen. (sorry ik ben tegen drinken en vervolgens thuis met je baby gaan zitten). 

En nu 7 maanden later ben ik een huismus. Ik vind het heerlijk om de dagen met mijn gezin door te brengen. En op vrije dagen vind ik het fijn als er zo af en toe vriendinnen of familie langs komt. Lekker thuis op de plek waar wij alles bij de hand hebben voor Mirre en waar ze lekker in haar eigen bedje haar slaapjes kan doen. 

Op stap gebeurt niet zo vaak meer en als ik ga dan ga ik het liefs samen met mijn vriend erbij.  Maar een lekker avondje samen (zoals vroeger) dat doe ik het liefst. En als het op oppas aankomt staan onze zusjes in de rij hoor... het nog niet te hebben gehad over opa's en oma's. Maar het aller liefst zijn wij natuurlijk zelf bij ons prulleke. 

En soms voel ik me schuldig tegenover vriendinnen zonder kinderen. Maar ik ben nu mama! en er voor mijn dochter en gezin zijn dat is nu het aller belangrijkste. 

En voor alle huismusjes begrijp me niet verkeerd, want ik vind het heerlijk! Op dit moment vind ik het heerlijk om en huismusje te zijn. 

PS. Een hele dag thuis niet hoor! We maken wel lekker uitstapjes of gaan lekker wandelen. 

-x-

4 jaar geleden

Precies dat! ?

4 jaar geleden

Lol, hier hetzelfde verhaal ? onze zoon is van 28 december. Het gaat allemaal zo snel en ik wil het allemaal meemaken ?