Snap
  • Mama
  • huishouden
  • #momlife
  • mommyfriends.nl

Huishouden

Ik en het huishouden…

Oké eerlijk is eerlijk, ik heb er altijd een hekel aangehad. Niet dat ik het verschrikkelijk vond maar ik vind het zo zonde van de tijd en de voldoening kan ik er niet uit halen.

Naja als alles net schoon is, stralend opgeruimd en je naar 5 uur zwoegen kan genieten van je schone blinkende wereld, dan wel!

Helaas is het altijd wel van korte duur want binnen een paar uur is het alweer rommelig. Hoe doen al die moeders dat? Het huishouden en het moederschap.

Ik ben er nog niet achter.

Ik kijk naar de overvolle wasmand die smachtend staat te wachten om opgevouwen te worden. Handdoeken gaan wel snel maar die sokken dat is altijd zo’n zoek werk en dan weer dat opruimen. Ik ben blij als alles lekker is gewassen. Heerlijk ruikt het in huis als de was is uitgehangen in het trapgat. En die lege wasmand, ja daar kan ik dan wel gelukkig van worden! Maar ook dat geluksgevoel is een korte duur, want ook die wasmand is, wanneer je omdraait, weer gevuld.

Wat zal het zijn? Ben ik niet snel genoeg? Nog wat gemist toen ik de laatste ronde erin stopte of heb ik gewoon een planningsprobleem…mmmm dat laatste sowieso wel denk, maar daar hebben we het wel een andere keer over.

Oja die wasmand! Die moet ik toch echt even doen. Pfft….. Zo geen zin in ook. Herkenbaar?

Heeft er iemand tips hoe je zin kan maken voor de huishouding?

Ik moet wel eerlijk zijn want ik heb wel wat hulp! Ze wil alleen stofzuigen en voor andere klussen staat ze helaas niet open. Een beetje balen dat wel, maar stofzuigen kan ze goed. Stofzuigen is echt haar talent, geniaal daarom wil ze vast niks anders doen. Nou hard werken doet ze wel hoor! Ik hoef maar te zeggen en ze vliegt alle kanten op. Ik kan haar niet altijd volgen, want ze vliegt van links naar rechts. En als ik denk dat ze wat vergeet is ze mij net voor en vliegt ze diagonaal de kamer weer door. Wat dat betreft is ze wel apart…

Als zij begint dan ren ik gauw de kamer uit want ze gaat gelijk zo hard van start dat een praatje er niet in zit.

Koffie wil ze niet, ik moet alleen even helpen met het legen van het vuil, nou dat kan ik wel. Verder hoor je haar niet hoor.

Ja ze is een toppertje en blijvertje, onze robot stofzuiger!! 🙌🏻

Zullen ze ook zoiets hebben voor de het vouwen van de was?

Oja de was! Daar was ik gebleven…nou dan maar vouwen….

Ding dong!!! Saved by The Bell!

Visite, nou die wasmand komt vanavond wel. Je moet echt nog even wachten vriend.