Snap
  • Mama
  • gelukkig
  • grootgezin
  • #grootgeluk

Huis vol liefde

Ons gezin van negen is voor ons een zegen ♥️

Een groot gezin, wie heeft dat tegenwoordig nog?

Wij zijn bewust trotse ouders van 9 kinderen en willen jullie graag door deze blogs meenemen in ons leven! 

Een groot gezin is altijd licht chaotisch en een dag verloopt nooit zoals gepland. Maar volgens mij kan elke ouder dit beamen, ongeacht het aantal kinderen.

Waar we vooral aan merken dat we een groot gezin zijn is met boodschappen doen, aan 1 boodschappen kar hebben we voor 1 week niet genoeg. Wat zijn wij blij met de uitvinding boodschappen bezorgservice!

Ook merken we als we een dagje iets leuks gaan doen, de meeste familie tickets of gezinstarieven gaan uit van twee volwassenen en twee kinderen. Dit geld ook vaak voor een vakantie. De meeste campingplaatsen of huisjes mag je boeken T/m 6 personen.

Als we met onze hele gezin lopen, dan zijn we net een attractie. Met open monden volgen de mensen ons. In het begin werden we daar best onzeker over maar we raken er een beetje aan gewend en we zijn ook enorm trots op onze kroost.

Wat ook grappig is:

Vraag ons op je verjaardag of feestje en je huis zit redelijk vol, we brengen wel veel gezelligheid mee!

Een groot gezin. Wie heeft dat tegenwoordig nog?

Vanaf vier kinderen hoor je al bij het “hokje” groot gezin volgens de media, laat staan 9 kinderen zoals wij dat hebben.

Veel gezinnen bestaan uit een of twee kinderen maar ook voor het happy medium drie staan gezinnen steeds meer voor open. Uit het CBS berekeningen kun je opmaken dat bij drie kinderen kunt spreken van een groot gezin.

Wow dan zijn we inderdaad een mega gezin!

In deze blog hebben we 7 kleine stukjes geschreven over (ons) grote gezin(nen). Alvast een voorproefje voor de komende BLOGS!

1 Maatschappij in het klein

Kinderen uit een groot gezin kunnen veel aan elkaar hebben, zo is er altijd wel iemand die met je wil spelen, die voor je opkomt of die naar je luistert Kinderen die met elkaar spelen leren hierdoor delen, samenwerken, maar ook dat je soms moet wachten op je beurt. Het is niet dat er altijd heel vredig en er wordt niet altijd lief met elkaar gespeeld en gedeeld .Ook geduld is soms ver te zoeken. Gelukkig maar want ik zou mij echt zorgen maken als er geen conflictjes zouden zijn . Soms is het hier echt huize Herrie en lopen we het liefste weg uit onze kleine maatschappij! Maar ook dat hoort erbij en daar leren de kinderen van( en wij ook) zoals begrenzen en op komen voor zichzelf. En het allerleukste en het aller belangrijkste is elkaar vergeven en het weer goedmaken. Wat er allemaal gebeurd binnen de muren van ons huis zijn vaardigheden die ze goed kunnen gebruiken in de grote maatschappij. Ons gezin is eigenlijk een maatschappij in het klein. Gelukkig wel een veel vrediger,liefdevoller en vooral een veiliger maatschappij waar we heel trots op zijn.

2 Het is nooit saai

Bij ons is altijd wat te doen en te beleven. Er heerst over het algemeen een gezellige drukte. Spelende kinderen, dansjes, liedjes en knutselen ( vooral ook kliederen) Ook komen er in de weekenden geregeld vriendjes/ vriendinnetjes spelen of blijven slapen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Veel koken moeten we toch al, dus 1 of meer aan tafel merken we niks van.

3 You need to let it go

Meer mindful dan dit wordt het bij ons denk ik niet. Met 9 kinderen worden we gedwongen om te leven in het moment. We moeten anticiperen op wat er gebeurd en bezig zijn met het nu. En dat doen we met heel veel liefde! Natuurlijk wordt er ook gepland in ons gezin en dat moet ook wel, soms gaat even dingen anders dan we verwacht hadden en daar word je ook heel creatief van!

4 een team

Nu zijn wij zelf niet heel goed in teamsporten, maar binnen ons gezin werkt het vaak heel goed. Samen de boel draaiend houden, voelt als een bedrijf runnen. En daarvoor moet je heel goed samen kunnen werken. We verliezen ons nooit in onbelangrijke details of eindeloze discussies. Samen de schouders eronder en gaan!

5 Samen spelen, samen delen

Onze kinderen moeten delen en wachten op hun beurt. Een nieuwe fiets of de nieuwste merk telefoon of Nikes zijn hier niet vanzelfsprekend. Het is niet dat ze nooit iets duurs krijgen maar de kinderen proberen we bij te brengen dat ze beseffen wat spullen kosten, dat het verdiend moet worden en dat ze er soms een (paar)maand voor moeten wachten ( jaja, alles wordt begroot) We proberen de kinderen ook bewust te laten worden of spullen wat ze graag willen hebben of ze dat echt nodig hebben en of ze daar echt blij van worden. Natuurlijk verwennen we ze heel vaak (eigenlijk te vaak) en komen ze echt niks tekort. Ook als we geen groot gezin waren zouden we dit ook zo aanpakken want het bewust worden en van omgaan met geld en blij zijn met Niet materialistische dingen in het leven vinden we heel erg belangrijk.

6 Eeuwig Jong

Al die zwangerschapshormonen houden je jarenlang jong en met kids in alle leeftijden blijven we eeuwig jong van geest (dat we af en toe ok afgepeigerd om 22:00 uur in bed liggen ouden we natuurlijk even buiten natuurlijk)

7 Hulp in de huishouding

Vele handen maken licht werk. We hebben het natuurlijk niet over kinderarbeid, maar een paar klusjes moeten de kinderen wel doen zoals tafel dekken en/of afruimen, de eigen kamer opruimen, speelgoed opruimen waar ze mee gespeeld hebben etc. Alleen af en toe ….dream on! ( ook wij doen het ergens toch iets fout).

8 Korting

Bonusweken, vlaggentjesweken, we leven ons uit! Voordeelkorting is bij ons op het lijf geschreven: groepskorting, jongerenkorting, bonnetjeskorting….we zoeken alles uit! We worden er steeds handiger in. We zijn net terug van een heerlijke midweek dankzij een top aanbieding via een voucher. Verder zijn we ook creatief in uitstapjes te combineren met wat de natuur te bieden heeft. Want zand, zee, bos, meertjes ( dammen bouwen met stenen), en de bergen hebben zoveel moois te bieden waar we zo van genieten. We zijn zo blij dat we de kinderen kunnen meegeven dat niet alles geld hoeft te kosten om het fijn te hebben. Natuurlijk is het ook leuk om naar een dierentuin of attractiepark te gaan. We zijn alweer druk aan het munten sparen bij de jumbo voor het volgende uitje.

Oh en verder wat ook leuk is te vertellen is dat een Australisch onderzoek heeft uitgewezen is dat gezinnen met vier of meer kinderen het gelukkigst zijn. Zit wat in, zoveel liefde, geluk, blijdschap en verwondering wat een kind met zich meebrengt. En dan bij ons negen keer, WAUW!

Liefs Maaike en Sebastiaan 

Leuk om te lezen! en heel herkenbaar allemaal.

4 jaar geleden

Hier 'maar' 5 kinderen. Jongste is ook net 3 weken. Erg herkenbaar op een iets kleinere schaal ?

4 jaar geleden

Dankjewel voor je lieve en leuke reactie. Wat leuk dat jullie papa en mam zijn van 4 kindjes.Echt he dat het staren al herkenbaar is bij 3 kinderen. ?

4 jaar geleden

Wat een mooie foto van jullie prachtige kindjes. Hier zijn wij papa en mama van 4 wonders. Idd ze staren je bij 3 kinderen al na hahana ?