Snap
  • Mama
  • Update
  • Daarzijnweweer
  • Howslife

How's life? Een update na ruim een half jaar!

Jeetje, het is echt al een tijd geleden dat ik wat heb geschreven. Moet je eens kijken wat we ondertussen allemaal hebben meegemaakt... Mede door Corona heeft ons leventje even op z'n kop gestaan, wat een hectische periode is het (geweest). We zijn er nog niet helaas... Maar nu, een update!

Ik weet het, Corona is nog niet voorbij en op dit moment zitten we er weer middenin. Maar voor het gemak schrijf ik even over "voor Corona" en "na Corona". 

Voor Corona

Ik heb mijn blog het afgelopen jaar gesloten voor bezoekers. Ten eerste omdat ik het zo druk had dat ik niet eens tijd had om mijn blog bij te houden. Ten tweede omdat ik twijfelde of ik mijn leven wel wil delen online. We kiezen er bewust voor om onze kindjes niet met naam te benoemen of met gezicht in beeld te brengen. Er gebeuren tegenwoordig hele vervelende dingen met kinderfoto's (helaas!) en dat weerhoudt me ervan om hun foto's te laten zien aan iedereen. Daarnaast zijn er helaas mensen die dingen lezen zoals zij het willen lezen. En al die negativiteit komt me m'n strot uit.

Eerlijk gezegd heb ik ook helemaal geen zin meer om over deze periode te schrijven. Het is net of Corona een negatieve sluier is om al het moois terwijl dat, juist nu, zo belangrijk is om extra aandacht te geven.

Na Corona

Voor mijn gevoel heb ik persoonlijk een groei meegemaakt. Ik heb veel geleerd van gebeurtenissen en ben daardoor anders gaan kijken naar dingen. Zo ben ik de mensen om me heen nog meer gaan waarderen. Hoewel ik ze door de drukte niet veel zie heb ik geleerd dat het niet vanzelfsprekend is. Dat telefoontje, dat berichtje, een simpele vraag hoe het met je gaat. 

Zelf ben ik er heel slecht in. Ik sluit me juist in tijden van drukte af van al die berichtjes en binnenkomende meldingen op mijn telefoon. Gek word ik er van! Omdat er al zoveel van je gevraagd word lijkt dat op momenten juist een balast te geven. En dan ben ik er eentje die m'n telefoon in de hoek legt en alleen pak als ik iets wil opzoeken of suf een partijtje ga scrollen op Insta om te kijken wat anderen doen. Of hoe anderen het doen. Plan ik mijn dagen verkeerd in? Ben ik teveel bezig met dingen die niet belangrijk zijn? 

Allemaal vragen waarover ik de laatste maanden heb nagedacht. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mezelf overal meer dan 100% voor wil inzetten en het moeilijk vind om dit te verdelen zodat ik mezelf niet voorbij loop. Ik wil thuis zelf alles doen; het huishouden, de kindjes, iedereen helpen die iets aan me vraagt. En dan het werk. Een fulltime functie uitvoeren in m'n uppie, naast m'n gezin en huishouden. Dit is iets wat ik een tijdje kan volhouden maar na een jaar kom ik erachter dat ik het moet veranderen. Alle dagen "aan" staan en mezelf in allerlei bochten wringen lukt niet meer.

Zodoende heb ik deze job opgezegd en wil ik mijn gezin weer voorop zetten. Voor de 100%. Dat is het belangrijkst voor me en ik wil dat zij de eerste aandacht en alle aandacht krijgen van me. Daarnaast ga ik voor mezelf opdrachten doen die ik kan waarmaken en waarin ik mezelf vooral niet in voorbij ga lopen. Alleen deze keus geeft al een behoorlijke verlichting. Vanaf december ben ik weer mama, vrouw en planner van ons gezin. Ik hoef niet bang te zijn dat ik me ga vervelen, dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. 

Het is inmiddels oktober, thank god! Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat we in een sneltrein zitten die over 3 maanden eindelijk op de plaats van bestemming is. De feestdagen zijn echt "mijn" maanden, dus deze wil ik zeker in deze periode voor geen goud missen en hier kijk ik dan ook echt naar uit. Maar ergens ben ik blij als het vaccin er eindelijk is en we weer kunnen knuffelen. Man wat zullen we het waarderen om weer "normaal" met elkaar om kunnen gaan. Als iemand verdriet heeft een arm om hem/haar heen te slaan. Of om iemand te kunnen feliciteren binnen 1,5 meter. Niet meer zo afstandelijk!

2021

Ik lach het nieuwe jaar tegemoet! Ben apetrots op ons gezin en onze families. Want hoe moeilijk dit jaar ook is (geweest), het heeft echt laten zien dat we dit samen aankunnen. Dat we samen alles waarderen en uitkijken naar het moment dat we dit kunnen laten voelen. Wat zal ik een aantal mensen flink gaan knuffelen!

Liefde mensen, that's all! ♡

3 jaar geleden

Hoi, ik ben programmamaker en werk aan een tvserie voor NPO3 over vrouwen en werken, met presentatrice Liesbeth Staats. Daarbij schenken we ook aandacht aan de invloed van de coronacrisis op het leven van werkende moeders. Ik las je post, zou graag met je in contact komen en je verhaal horen! Mocht je daarvoor open staan, kun je me een mailtje sturen aan Ameijervanputten@humanfactortv.nl Hartelijke groet, Anna Meijer van Putten (Human Factor TV).