Snap
  • Mama
  • motherhood
  • selflove
  • normalizeeverybody
  • lovingmybody
  • lovingmycurves

✨Houden van jezelf✨

Bodypositivity - mijn gewicht - helemaal eerlijk

Ik ben altijd al een zwaarder meisje geweest. Als je babyfoto’s terug kijkt, zie je meestal rode bolle wangetjes en ik die altijd de grootste was. Een ferme meid zoals de meeste het vriendelijk proberen aankaarten.

Ik heb er zelf nooit echt veel problemen mee gehad. Ik zag natuurlijk ook wel dat vriendinnen met een slanker figuur meer aandacht kregen van jongens en dat er vaker toch heel wat ‘voordelen’ horen bij slank zijn. Maar ik had zelf vaak een vriendje en een hele boel vrienden waar ik echt mezelf bij kon zijn.

Ik was gelukkig met mezelf, voelde me goed in mijn vel en trok me vooral niet te veel aan van de mening van anderen, want zo ben ik nu eenmaal. Een meisje met pit, een sterk karakter en soms een veel te grote mond.

Vraag het aan mijn vrienden of familie en ze zullen allemaal hetzelfde zeggen. Elien? Onzeker? Nee hoor. Maar niets is minder waar.

Sinds ik mama ben geworden is mijn lichaam veranderd. Ik moet je niet vertellen dat twee kinderen op de wereld zetten voor je lichaam geen pretje is. Bevallen, borstvoeding geven en nog zoveel meer dingen die je lichaam doen veranderen.

Ik begon meer en meer te merken dat ik mezelf niet meer zo graag zag als vroeger. Geen mascara, oorbellen of mooie kleren meer aandoen. Geen tijd meer voor mezelf nemen, een afkeurende blik in de spiegel. Het kon me eigenlijk nog maar weinig schelen.

Pas toen ik ergens las dat je kinderen veel liever foto’s zien van jullie samen dan alleen, besefte ik dat ik de camera al een hele lange tijd heb gemeden. “Ik sta er toch niet goed op”, ”het is niet mooi genoeg”, “Post die van de kindjes maar.” Ik hoor het mij zo nog denken.

Natuurlijk ben ik nog steeds tevreden met mijn lichaam! Het ziet er anders uit, heeft veel meegemaakt maar dat maakt me tot wie ik ben. Een mama van twee prachtige kinderen, een vriendin, een vrouw en een jong meisje. En vooral dat jonge meisje, die zich elke dag goed voelt in haar vel wil ik meer naar boven halen.

Want het is niet omdat je mama bent dat je niet van je eigen lichaam kan leren houden, het omarmen, het accepteren. Hoe moeilijk het soms ook is.

Er zullen altijd dagen zijn die minder makkelijk zijn, maar ik heb mezelf beloofd om in 2021 mezelf weer graag te zien. Of ik nu maatje 36 heb of maatje 46! Want je lichaam graag zien begint echtwel bij jezelf! 

En zeg nu eerlijk elk lichaam is mooi op zijn eigen manier, zolang jij er maar gelukkig mee bent. ❤️