Snap
  • Mama

Houd de (kleine) dief!

Wat doe je als blijkt dat je een kleine dief in huis hebt? Achter de tralies zetten!

Gister was onze schoonmoeder weer bij ons op bezoek. Ze komt wel een paar keer per week, dus ons zoontje is al lekker aan haar gewend. Ze heeft hem even een tijdje vermaakt zodat mijn vriend en ik ook nog even wat dingen in huis konden doen. Zij doet soms echt de raarste dingen met hem, maar ze hebben zeker lol! Een van haar hobbies is om hem met zijn blote billetjes rond te laten kruipen of lopen. Dat dat niet altijd even handig is heeft ze ook al ervaren. Toen heeft ze wel zelf de troep opgeruimd. Zo is ze dan ook weer. Nadat hun zich lekker uitgeleefd hadden heb ik nog samen met mijn schoonmoeder de luier vervangen en zijn pyama aangetrokken. Schoonmoeder ging weer huiswaarts en onze dreumes vetrok lekker naar dromenland. Maar er was tijdens hun speeluurtje dus wel iets gebeurd wat niemand door heeft gehad.

Vanochtend toen mijn vriend wat aan het opruimen was vond hij dus een euro in de loopstoel van ons zoontje! De tanden fee komt nog lang niet bij ons langs dus wat is er nou gebeurd? We herinneren ons dat hij gister de beurs van zijn oma een paar keer in de handen heeft gehad. Hij heeft dus, zonder dat zij of wij er iets van gemerkt hebben daar gewoon een euro uitgepakt. Deze heeft hij heel stiekem vastgehouden tot hij in zijn loopstoeltje werd gezet om hem daar ervolgens weer te verstoppen! Fagin uit het verhaal van Oliver Twist zou ons zoontje waarschijnlijk maar wat graag in zijn bende hebben gehad! En even voor de duidelijkheid; dit hebben wij hem niet geleerd! Grappig vind ik het zeker wel. Toen we de euro vandaag terug wilden geven aan oma zei ze ook nog, nee die is van hem. Eerlijk gestolen! Ze was er zelfs nog bijna trots op, omdat hij blijkbaar toch wel wat op haar lijkt in zijn karaktertje. Toen mijn schoonmoeder nog een klein meisje was pakte zij ook altijd overal het kleingeld dat ze vond om haar zak te stoppen. Ik houd mijn hart vast voor de toekomst met onze kleine stiekemerd. Of hij word later een meester crimineel en gaat kraken bedenken die zo uitgekookt zijn dat de politie niet eens zou weten waar ze de dader moeten zoeken. Of hij word een wereldberoemde illisionist die dingen kan laten verdwijnen die David Copperfield nog niet gelukt zijn. De kans is natuurlijk wel groter dat hij gewoon iets anders word. Maar een sneaky smart little thing is hij zeker! Deze keer hebben we het ook nog door de vingers gekeken, maar de volgende keer denk ik wel dat als hij weer zulk crimineel gedrag gaat vertonen dat hij een avondje achter de tralies mag doorbrengen ;) We hebben een ieder geval wel weer een leuke bijnaam voor hem. De komende weken word hij aangesproken met Kleine Dief!

Heeft jullie kind al eens iets gestolen?

8 jaar geleden

haha schattig toch? Grappig daat ze even oud zijn! Ik vind het echt mooi om te zien dat ze zo jong zijn, maar al zo veel weten. Ons hondje is trouwens ook voor de helft shitzu :) Bij ons krijgt eten eigenlijk geen kans om verstopt te raken, want ons hondje volgt hem gewoon zodra hij wat lekkers heeft totdat het op is ;)

8 jaar geleden

Hey! Mijn zoontje is ook van 02-01-2015. Hij is een kei in het verstoppelen van z'n lekkernijen. Totaal onverwachts haalt hij koekjes e.d. op plekken vandaan ik niet had kunnen bedenken om het juist daar te verstoppelen. Met de dagelijkse schoonmaak check ik nu extra de inmiddels bekende plekken. Geen oude dingetjes eten denk k dan. Hij is de AH hamster in huis. Triomfantelijk kijkt hij je aan als hij wat lekkers in z'n mond stopt wat hij bewaard had. Wel deelt hij alles met z'n maatje, onze kleine shitzu.

8 jaar geleden

be carefull what you wish for! ;) Maar inderdaad, alleen maar braaf is de lol ook wel senl vanaf :)

8 jaar geleden

Als ze iets stiekem doen of willen doen, dan vertellen ze het altijd haha, briljant. Ik hoop wel dat ze wel een beetje kattenkwaad gaan uithalen, dat mag van mij wel :-)