Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

HOTSPOT: Buiten in de Kuil

Midden in de natuur staat een nieuw paviljoen; Buiten in de Kuil van Drakensteyn. Een hotspot en aanrader die ik graag met jullie deel.

Nederland bezit prachtige stukken natuur. Zo ook in de omgeving van waar wij wonen, 't Gooi en omstreken. Niet lang geleden heeft zich in deze omgeving, Lage Vuursche, een nieuw paviljoen laten vestigen. Niet een strandpaviljoen maar een bospaviljoen. 

Ik werd er do

or manlief op geattendeerd, hij is er tijdens het mountainbiken met vrienden langs gereden. Het gehalte leuke vrouwen die tevens moeder zijn en een Joolz bij zich hebben was er hoog. Volgens manlief hoorde ik daar bij en moesten we er binnenkort maar eens een kijkje nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zaterdag gingen we met Donna en de Joolz richting Buiten in de Kuil. 

Een prachtig stukje natuur. Een prachtig stuk bos. Glooiende grassen, heldere groene varens, torenhoge dennenbomen en een frisse gezonde geur. 

Bij aankomst in het bos is het aangenaam gezellig druk. Gezinnen installeren hun caravan of tent op een vrije open plek, families strijken neer aan een picknicktafel en maken er voor even hun eigen domein van met ballonnen en een mini barbecue, hondeneigenaren laten hun hond(en) uit en veelal iedereen groet elkaar.

 Even verderop zie ik dat waar zovelen nu over spreken, paviljoen Buiten in de Kuil. Vanaf een afstand ziet het er al super uit, een groot buitenterras bovenop een heuveltje. Dichterbij valt al snel op dat hier mensen met gevoel voor interieur en smaak aan de gang zijn gegaan. Een tijdloze natuurlijke stijl van inrichting waarbij veel natuurelementen en producten zijn gebruikt, hout voert de boventoon.
Het buitenterras is groot met veel zitplekken, lange tafels met picknickbanken of ronde houten krukjes met een vachtje er op en lage fauteuils gemaakt van oude pallets. Ook binnen is er uitgepakt met een stijlvolle inrichting.

De menukaart is overzichtelijk gevuld met, zo op het eerste oog, heerlijke gerechten. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een drankje met stukje gebak als je op doortocht met bijvoorbeeld de fiets bent. 

Wij kozen voor een verse muntthee, groene salade met linzen en patat van biologische aardappel. De munt was goed, sterk blad en groen. De salade voortreffelijk met verse producten en van de grote stevige biologische patat wil je alleen maar meer. 

Ondertussen spelen kinderen in het rond en kunnen makkelijk door de ouders in de gaten worden gehouden. Ook veel mountainbikers parkeren hier hun fiets voor een korte stop. Naarmate de middag vordert wordt het drukker en drukker op het terras. Men weet Buiten in de Kuil goed te vinden. 

De zon schijnt heerlijk door de bomen. Een fris licht windje met dennengeur gaat ons voorbij. Wij hebben een geweldige middag gehad. Absoluut een aanrader. Voor wie wilt gaan: Paviljoen Buiten in de Kuil, Zevenlindeweg 9, Lage Vuursche.