Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hot topic: Superfoods!

Sporten, op je voeding letten en een goede nachtrust, dat is de basis van een gezond lichaam. Helaas kom je hier niet altijd aan toe. Superfoods helpen je!

Wat zijn superfoods nou eigenlijk?

Superfoods helpen je om een hoger gezondheidsniveau te bereiken. Door een superfood toe te voegen aan je eten of drinken krijgt je lichaam veel meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere stoffen binnen. Superfoods hebben niet alleen een gezond, maar ook een helend effect op je lichaam.

Superfoods tijdens je zwangerschap Voeding is ontzettend belangrijk voor je eigen gezondheid en een gezonde baby. Een goede voeding is een van de belangrijkste manieren om zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk te voorkomen. door superfoods te gebruiken blijf je je lekker fit voelen en ga je zelf minder snaaien!

Superfoods voor kinderen Omdat superfoods onbewerkte voedingsmiddelen zijn, is het niet alleen veilig voor kinderen maar ook voedzaam. Met superfoods krijgen kinderen de juiste voedingsstoffen binnen, en dat zonder 'lust ik niet' protest!


Striae na de zwangerschap?

Gebruik dan Emu olie! Deze olie wordt veel gebruikt bij huidproblemen zoals striae na de zwangerschap. Tevens bevat de olie veel eigenschappen voor een gezond en jong uitziende huid. De Emu olie bevat een gezonde dosis essentiële Omega 3, 6 en 9 vetten en belangrijke vitaminen. De populariteit van Emu olie is in Amerika al een tijd een feit en zelfs Oprah Winfrey heeft het in haar show over het natuurlijke anti-age wonder. Naast de effectieve eigenschappen is het bovendien 100% natuurlijk en hypo-allergeen.


Een aantal superfoods op een rijtje

Chiazaad Chiazaad zijn zaadjes met een neutrale smaak uit Mexico. Gebruik: strooi over een salade of laat weken in water. De gelei die ontstaat dient als basis voor een shake.

Belofte: helpt bij het afvallen, geeft een energieboost en bevat veel omega 3-vette, anti-oxidanten, calcium, zink en ijzer.

 

 

Gojibessen Gojibessen zijn bessen uit Mongolie en Tibet met een bittere smaak. Gebruik: net als krenten en rozijnen.

Belofte: Bevat 500 keer meer vitamine C dan sinaasappels. Gaat veroudering tegen en bevordert de nachtrust.

 

 

Cranberry De cranberry is afkomstig uit Noord-Amerika. Gebruik: Cranberry Poeder voeg je eenvoudig toe aan je smoothie of je bakt er een heerlijke cake mee!

Belofte: wordt veelvuldig gebruikt ter bevordering van de blaasfunctie. Cranberries zijn rijk aan antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen en zijn daarom een ideale aanvulling op je dagelijkse voeding.      

10 jaar geleden

Persoonlijk zou ik in de zwangerschap een goede multivitamine nemen zoals prenafem van orthica en geen superfoods zoals goijbessen. Het feit is namelijk dat er te weinig onderzoek naar goji bessen in relatie tot de zwangerschap is gedaan om te kunnen zeggen dat het gebruik 100% veilig is. Wel is er bekend dat er betaïne in zit en dat kan bij bepaalde hoeveelheden een miskraam veroorzaken of weeën opwekken.

10 jaar geleden

Goede tip Anouck, dank je wel!