Snap
  • Mama
  • Voeding
  • Zalm
  • aardappeltjes

Honingzalm met gegrilde aardappeltjes

Ingrediënten

400 g Aardappelen, gekookt 1 snufje Zout 4 portie(s) Zalm, rauw, à 140 g 2 grote Tomaat 2 hele Venkel 1 hele Citroen 1/2 takje(s) Dille 2 koffielepel(s) Honing 2 eetlepel(s) Mosterd 3 eetlepel(s) Bouillon, groente 1 hoeveelheid (naar smaak) Peper 250 g Kwark, naturel (0% vet) 2 eetlepel(s) Mineraalwater 1 teentje(s) Knoflook 3 eetlepel(s) Kruidenmix, (Tijm, peterselie, marjolein,vers)

Instructies Was de ongeschilde aardappelen en kook ze ca 10 minuten in gezouten water. Spoel de zalmfilet af en dep ze droog. Was de tomaten en venkel. Snijd de tomaten in schijven en de venkel in repen. Pers de citroen uit voor de marinade. Was de dille, schuddroog en hak daarna fijn. Vermeng de dille met het citroensap, de honing, groentebouillon en de mosterd. Daarna op smaak brengen met zout en peper.

Giet de aardappelen af. Verdeel de schijven tomaat over 4 velletjes aluminiumfolie (ca. 25cm bij 25 cm). Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg de zalmfilets op de tomaatschijven en verdeel de venkelreepjes over de filets. Besprenkel met de marinade. Vouw de aluminiumpakketjes goed dicht.

Vermeng de kwark met het mineraalwater voor de dip. Pers de knoflook en meng met de kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de zalmpakketjes ongeveer 20 tot 25 minuten op de barbecue. Gril de aardappelen 5 tot 10 minuten tot ze rondom bruin zijn.

Serveer de zalmpakketjes met de gegrilde aardappeltjes, kruidendip en eventueel een frisse salade.