Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wie ben ik? Mama van 1 kind.

hallo, dit ben ik

Hallo, Ik ben Catharina Thio- de Groot. Ik ben 26 jaar oud en in 2010 getrouwd en in 2011 (oktober) bevallen van een prachtige dochter. Haar naam is Emma-Elisabeth, ze is altijd vrolijk en op dit moment bijna 23 maanden oud. Mijn echtgenoot is 25 en we wonen samen in een groot appartement in Eindhoven. Ik ben afgestudeerd als brood en banket bakker en na deze studie heb ik kort gewerkt, en daarna doorgestuurd voor Onderwijsassistente. Ik vind kinderen erg leuk en sta altijd klaar om andere moeders te helpen als ze een oppas nodig hebben. Mijn echtgenoot studeert voor bestuurskunde op de universiteit in Tilburg en zelf ben ik thuis zittende moeder. Ik vind het heerlijk om huisvrouw te zijn en om altijd met mijn dochtertje te zijn. Ze krijgt nog af en toe borstvoeding en ze is een heerlijke meid. Zodra ze wakker wordt heeft ze al een glimlachje op haar gezicht.

In mijn zwangerschap had ik meerdere blaasontstekingen en tegen het einde werd er streptokokken B bij mij gevonden. Dit is een bacterie die normaal alleen in de darmen plaats vinden en soms ook in de blaas terecht komt. Veel vrouwen hebben dit maar hebben er geen last van en andere weer wel. het is een gevaarlijke bacterie voor pasgeborene. De bacterie is gevaarlijk voor een pasgeborene als het kindje via het geboorte kanaal, vaginaal dus geboren wordt. Wegens bekken instabiliteit beviel ik van een dochtertje op 38 weken en tijdens de weeën kreeg ik een medicijn dat zorgde dat de bacterie als het ware op een laag pitje kwam te staan, zodat mijn dochter minder kans had om deze bacterie te krijgen. Zij kon hier namelijk aan te komen overlijden. Acuut na de geboorte zijn er plakkertjes op haar geplakt en elke 3 uur werd zij aan een monitor gelegd om haar hartje te testen en alle andere vitale functies en haar temperatuur werd opgemeten. Als zij boven de 39 graden kwam dan was het bijna duidelijk dat ze deze bacterie bij zich droeg. Aangezien de temperatuur niet hoger dan 37,3 graden kwam was mijn dochtertje gezond. Een hele last viel van mijn schouders en ik kon volledig van mijn dochtertje genieten.

Ik vind het heerlijk om met mijn dochtertje te spelen, wandelen, naar de speeltuin te gaan maar ook vooral om te knuffelen. Deze dingen vind mijn dochtertje ook super leuk dus hele goede combinatie hebben wij :)

10 jaar geleden

Ik heb er wel ooit van gehoord maar zo 123 weet ik niet echt wat het is. Wij gebruikte condooms en toch werd ik zwanger. Heb echt niet gemerkt dat de condoom lek was, maar ja het was gewenst en we waren er dolblij mee. Bij 6 maanden zwangerschap studeerde ik af als onderwijsassistente en 2.5 maand later is mijn dochtertje geboren. Ze is nu bijna 2.

10 jaar geleden

Oké dan! Wij(ik en me vriend) zijn bezig om zwanger te raken. zelf heb ik scoliose weet je wat dat is? dus ben zelf ook niet gezond. Dus als ik zwanger zou raken ben ik ook gewoon lekker thuis als het kindje geboren word. Lekker zelf opvoeden! Maar het lijkt me heerlijk om een kindje te hebben en er voor te zorgen!! Is het bij jou op de natuurlijke manier gegaan het zwanger raken? of niet?

10 jaar geleden

Dank je wel :) het is af en toe wel vermoeiend en dan ben ik blij als mijn echtgenoot weer thuis is en dan mee helpt met de kleine (heb zelfs slecht gezondheid)

10 jaar geleden

Lijk met heerlijk, een kindje en dan lekker alle tijd ervoor te hebben..!! Geniet ervan!