Snap
  • Pesten
  • chronisch ziek
  • Online pesten
  • Mama blogger

Hoi ik ben de.blije.mama

Op instagram deel ik eerlijk over het moederschap en meer.

Hoi! Ik ben dus Kim, 29 jaar jong en woon met mijn gezin in het mooie Friesland. Ik heb ooit 100+ blogs geschreven hier op mamaplaats en nog veel meer op instagram maar ik besloot alles te verwijderen. Waarom? Er werden online om anonieme forums hele nare dingen over mij gezegd. Daardoor besloot ik de kindjes alleen nog maar onherkenbaar te delen. Soms een balkje voor hun oogjes, soms een foto van achter en geen namen meer noemen. Best even wennen kan ik je vertellen. Maar nu voelt het als de beste keuze die ik kon maken. 


Ik verwijderde alles op een avond nadat ik weer de ergste dingen las. En gooide een paar dagen later alles op prive. Ik las dingen als: het zou me niks verbazen als ze haar kind express geen medicatie geeft zodat ze in het ziekenhuis moet liggen, dat wijf is een verschrikkelijke moeder, zij verzint allemaal diagnoses, misschien moet veiligthuis daar maar eens langs, gevalletje munchhausen by proxy, misschien moet zij die kinderen eens gezond eten geven dan zijn ze ook niet meer ziek. 


Ik heb een jongentje met een aangeboren darmafwijking (dolicho colon en megarectum) en vermoedelijk nog een vorm van de ziekte van hirchsprung. Een meisje met astma wat we maar niet onder controle krijgen. En hier schreef ik veel over. Puffjes, prednison, zuurstof, laxeer middelen, klysma's, rectaal spoelen, botox en heel veel ziekenhuis. Voor ons heel normaal en iets waar ik lotgenootjes mee kon helpen. Maar ook iets waar ik sommige moeders mee tegen de borst stoote. En dus werd ik een doelwit. Zij noemen het 'bespreken van posts' ik noem het pest gedrag. De dingen die er gezegd werden gingen namelijk zoveel verder dan alleen bespreken van posts. Afijn. Ik heb hierdoor dus de keuze gemaakt alles anders te gaan doen. 


Doei 100+ blog uren en welkom schone lei. 





2 maanden geleden

Ik reageerde al eerder op iemand die zei dat het elk verhaal twee kanten heeft. Ik ben het daarmee eens! Alle openbaar delen vraagt om reactie. Waarschijnlijk wil ze die reactie ook, want anders heb je geen bestaan als kleine influencers toch. Dat je dan negatieve reacties krijgt op het feit dat je allerlei medische info deelt over je kinderen, soms stories deelt waar je al schelden en tierend spreekt over het slaapgedrag van je kinderen, moet je dat ook kunnen handelen. De mensen die hier reageerden gaven aan dat ze dat netjes in een persoonlijk bericht hebben geprobeerd bespreekbaar te maken, maar dat ze dan direct geblokkeerd werden. Dat is geen eerlijke communicatie. Anderzijds als deze vrouw inderdaad secreet enz. is genoemd, gaat dat wel te ver.

2 maanden geleden

Jammer, ik reageerde met naam, maar ook mijn reactie is verwijderd. Dat voelt als ongelijke behandeling en wegpesten.

2 maanden geleden

Gewoon censuur. Je mag alleen positief reageren, het is net Instagram

2 maanden geleden

Ik denk dat het is omdat het een reactie was op een anoniem bericht!

2 maanden geleden

Ik had ook een losse reactie geplaatst. Maar het was niet per definitie in het straatje van...dus inderdaad censuur. Maar ik ben de beroerdste niet hoor; plaats ik het gewoon opnieuw ;)

2 maanden geleden

Goedendag, gezien de vele zeer negatieve reacties hebben we als redactie besloten om alle Anonieme comments te verwijderen. Mocht je op deze blog willen reageren, dan vragen we je een account aan te maken en op een nette manier met elkaar het gesprek aan te gaan. Groeten, Team Mamaplaats

2 maanden geleden

Denk dat het standpunt van vele nu wel duidelijk is dus kap gewoon met pesten/afkraken. Ze heeft het met de beste bedoelingen gepost. Ter verwerking voor zichzelf en de kids. Maar ook zeker om lotgenoten misschien te helpen in de zoektocht naar juiste behandeling.