Blog header image

Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan het huishouden?

Voor mijn gevoel besteed ik best veel tijd aan schoon maken, opruimen, enz. Soms voelt het als dwang..

Vanaf dat ik zwanger was van mijn eerste ben ik veel netter geworden. Dat is toch logisch? Denk je dan. Met zwangerschap komt natuurlijk meestal het gevoel van nestel drang. Je moet dit kopen, je moet dit doen, dat opruimen en alles een milioen keer schoon maken. Alles moet staan zoals jij dat wil en op de plek die jij hebt uitgekozen. Ik had dit natuurlijk ook, maar met zwangerschap is dat normaal. Toch?

Na de geboorte van mijn eerste verdween de nestel drang maar ik was wel elke dag aan het poetsen. Ik kon pas genieten als het huis opgeruimt en schoon was. De wasmand moest en zou leeg. Zowel de vieze was moest zijn gewassen en de mand met schone was moest worden opgevouwen en worden opgeruimt. Alles moest schoon, afgewassen zijn, gestofzuigd zijn en stofloos zijn. Dat is toch normaal? Ik wilde alles gewoon schoon hebben voor mijn lieve kindje. Vooral toen hij ging kruipen. Er moest en zou gestofzuigd zijn voor hij op de grond mocht. Nadat hij een koekje of broodje had gegeten en de vloer weer onder lag met kruimels ging het bij mij prikkelen. Ookal had ik het huis al een keer gedaan.

Nu zijn we verhuist en hebben we onderhand 2 kinderen. Als ik opsta heb ik een heel ritueel af te gaan.. Afwassen, stofzuigen, poetsen, de was, de kindjes allebei in bad en zelf douche. Als dit allemaal klaar is doe ik meestal nog wat extra dingetjes die niet dagelijks hoeven maar ik dan MOET doen. De hele keuken schoon maken of de vloer dweilen of iets anders, ik kom altijd wel ergens op. Soms voel ik me vreemd, als of het echt een dwang iets is. Ik raar super geirrieerd als dingen niet goed schoon zijn en meestal doe ik ook alles zelf (niet omdat ik dat zo super graag wil ofzo..).

Ik denk dat ik dagelijks wel 3 uur bezig ben met het huishouden en dan heb ik vaak 1 dag in de week dat ik een echte opruim dag heb, dan ben ik zo'n 8 uur bezig.

Is dit eigenlijk wel normaal? Ik ben super benieuwd hoe jullie dat thuis doen! Moet ik het rustiger aan doen? Of doet iedereen dit ook dagelijks?7 jaar geleden

Herkenbaar helaas, besteed er naar mijn gevoel ook te veel tijd aan.

7 jaar geleden

OOOH Ik ga je blog morge ochtend meteen opzoeken!!!

7 jaar geleden

Bij mij is het elke dag ongeveer een uur en sommige dagen 3 tot 4 uur. Hangt ervan af wat even extra aandacht nodig heeft. In het begin had ik het ook veel erger. Dag beginnen me baby verschonen en een rondje opruimen, was erin doen, stofzuigen, en verspreid over de dag de keuken een sopje doen, badkamer een sopje doen, toilet een sopje doen, was ophangen, nog een was erin, luxaflex stoffen, eten voorbereiden, nog een keer stofzuigen en dat was het denk ik wel zo'n beetje... Nu verspreid ik de dingen veel meer. Opruimen, stofzuigen, afwassen en het toilet gebeuren nog wel elke dag, maar de rest is 1 x per week op vershillende dagen. De was doe ik wel meerdere dagen, maar dan 2 tot 3 wassen op een dag en meer in 1 x. Ik krijg nog steeds complimenten over hoe netjes ons huis is, maar heb zo wel nog genoeg tijd over om met ons mannetje te spelen. Ik denk echt dat het huishouden heel verschillend is bij iedereen en je moet inderdaad gewoon doen waar je je goed bij voelt. Maar als je vind dat je te veel tijd eraan kwijt bent kun je kijken of je dingen kan combineren. Misschien een kijkje nemen bij mijn blog over timesavers die ik een keer heb geschreven ;) succes in ieder geval!

7 jaar geleden

In vergelijking met jou doe ik weinig in het huishouden vrees ik. Die 3 uur per dag red ik echt niet en zeker 1 dag van 8 uur niet haha. Ik doe dagelijks de belangrijke dingen als (vaat)was, stofzuigen en opruimen. Grotere klussen maar net wanneer het uitkomt. Ik ben denk ik iets te veel een relaxte moeder haha. Ik zou graag wat meer op jou lijken maar feit blijft dat een chaoot als ik lastig te veranderen is merk ik. Als jij je er prettig bij voelt gewoon zo doorgaan zou ik zeggen. Lekker belangrijk wat anderen daarvan vinden toch? Tenzij je zelf ermee zit dan zou ik misschien wel wat veranderen.