Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoera! een lichtcabine

Sinds een paar maanden heb ik de huidziekte Psoriasis. Daar heb ik toen na het bezoek aan de dermatoloog ook een blog over geschreven. Omdat ik van een aantal van jullie zo`n lieve, leuke of meelevende reacties heb gehad, nu even deze blog.

In principe moest ik iedere maandag, woensdag en vrijdag naar het ziekenhuis voor lichttherapie, maar dat kreeg ik niet voor elkaar met mijn werk. Vandaar dat ik de afgelopen maanden twee keer per week naar het ziekenhuis ging. Op de fiets ( in verband met geen rijbewijs )met mijn jongste het slechte weer door viel niet altijd mee ( gelukkig lieve ouders in de buurt die af en toe voor taxi speelden ), maar het MOEST. Aangezien het ziekenhuis in Oss ( meer dan 100.000 inwoners ) binnenkort weg gaat ( daar kan ik me erg kwaad om maken, maar dat is weer een ander verhaal ) en verhuisd naar Uden, werd het voor mij een bijna onmogelijke missie. Ik wilde heel graag een lichtcabine thuis, maar werd werkelijk van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl ik nota bene zelf bij een grote zorgverzekeraar werk.

Gelukkig ( zie mijn blog over zelfverzekerder na komst kind )ben ik tegenwoordig zelfverzekerd genoeg om niet over mij heen te laten lopen en uiteindelijk is het gelukt: de leverancier heeft net het lichtpaneel gebracht !!!! Een verpleegkundige heeft alles uitgelegd en vanaf nu is het dus gedaan met die tweewekelijkse ziekenhuisbezoeken. Mijn weekend kan niet beter beginnen...

 

10 jaar geleden

Nee, daar word je echt niet blij van: mijn hele lichaam zat spontaan helemaal onder de rode vlekken. De lichttherapie in het ziekenhuis heeft in ieder geval al wel wat geholpen en nu ik thuis 3 x pw kan gaan, heb ik helemaal goede hoop. Verder mag van mij de zomer gauw komen, gewone zon helpt ook al wat ( wel andere uvstraling dan lichtpaneel ) of ik moet die Club Med vakantie winnen;zou helemaal geweldig zijn...hi,hi..Maar inderdaad hier geen winterdip meer,hi,hi..

10 jaar geleden

jeetje, je bent er mooi klaar mee. hopelijk werkt de licht therapie goed. in ieder geval geen winterdip meer voor jou :-)

10 jaar geleden

Nee, mijn meisjes zijn bijna 4 en 6 jaar en de psoriasis is afgelopen Oudejaarsavond pas spontaan op komen zetten. ( na een heftige keelontsteking ) Zoiets schijnt al heel lang in je lichaam te zitten maar openbaart zich meestal pas na een periode van lage weerstand of stress.

10 jaar geleden

heb je dit tijdens de zwangerschap gekregen?? ik heb tijdens mijn zwangerschap eczeem aan mijn handen gekregen ik heb al hormoonzalf gekregen maar ik kan nou niet echt zeggen dat het werkt. Fijn voor je dat het gelukt is.