Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoera, bijna 1 jaar! en bijna 27..

Op je verjaardag bevallen, een prachtig cadeau! Maar hoe gaat het met de volgende verjaardag? Zijn er hier meer mama´s die binnen het gezin meerdere verjaardagen op (bijna) dezelfde dag vieren? Hoe doen jullie dat?

Wat gaat de tijd toch snel.. Vorig jaar heb ik het prachtigste verjaardagscadeau ooit gekregen, en onze kleine meid wordt eind augustus al 1 jaar!

Op mamaplaats lees ik vaak leuke blogs over hoe de eerste verjaardag wordt gevierd.
Super om ideeën op te doen! En natuurlijk ook gewoon erg leuk om ervaringen van andere mama´s te lezen!

Zijn hier ook mama´s die verjaardagen tegelijk vieren?
Iemand nog tips?
Nou vind ik mijn eigen verjaardag niet zo heel boeiend, geen enkel probleem om er echt de verjaardag van mijn dochter van te maken. Voor mijn gevoel ben ik toevallig op dezelfde dag ook een beetje jarig, haha.

Toch kan ik me voorstellen dat het soms best lastig is om twee verjaardagen op dezelfde dag te vieren. Of om dat juist niet te doen.

Hoe doen jullie het? Wat is jullie reden om het samen te vieren, of juist ieder op een aparte dag? Alle visite op 1 moment (megadruk?!) of sommige visite pas als de kleine al op bed ligt?

Het kinderfeestje op een andere dag vieren lijkt mij wel handig, maar daar is mijn kleine meid natuurlijk nog niet aan toe. :)
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

"Gewone" eerste verjaardagstips zijn natuurlijk ook welkom!

9 jaar geleden

Vandaag is Alyssa 2 jaar geworden (en ikzelf heb daar een 8 achter geplakt). Zaterdag hebben we het gevierd met vrienden en familie, 15 personen totaal ongeveer. En vandaag heerlijk met ons gezin doorgebracht. Ook ben ik in blijde verwachting van ons tweede kindje :D dat toevallig 4 dagen voor zijn/haar papa's verjaardag vermoedelijk verwacht wordt. Spannend!!! :)

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! We zullen zeker gaan genieten! En mega feesten zoals in de Knaks reclame zijn toch niet aan ons besteed, haha. Teveel drukte is voor niemand leuk..

10 jaar geleden

Hier best lastig. Pap is 4 dagen voor de kleine meid jarig, de ene familie woont 150 km bij ons vandaan, dus die vieren we samen in een weekend. De rest gewoon op de dag zelf. Kinderfeestjes zijn voor kinderen dus overdag en volwassenfeestjes voor volwassenen dus in de avond. Overigens vind ik het onzin dat tegenwoordig halve volwassen vriendenkringen met kinderen en papa en mama en de oppas en de korfbalclub....naar een kinderverjaardag komen, Ik zie het bij mijn nichtjes. Daar zijn los van het kinderfeestje vaak 50 man. Kinderen helemaal over de toereen van alle aandacht. Doe maar gewoon is mijn credo. En vooral niet vijf keer de verjaardag vieren.

10 jaar geleden

Inderdaad: vooral genieten. Alvast gefeliciteerd!