Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Hoe ziet mijn mamadag eruit?

Met drie kinderne in de groei is een H&M kaart altijd welkom! Dus ik beschrijf graag mijn mamadag.

Ik werk 4 dagen in de week en op woensdag is het mamadag! En op vrijdag papadag. Ik zal hem eens vragen die ook te beschrijven :-)

We staan om 7.00 uur op. Ik kleed mijzelf aan en maak de oudste twee wakker. Dan ga ik naar beneden en doe het eslag voor de havermoutwafels in de wafelvorm en zet de oven aan. (beslag heb ik gisteravond gemaakt). Vervolgens ga ik de jongste wakker maken en aankleden. 

Om 7.20 zitten we beneden aan de ontbijttafel en hangt yesper de clown uit terwijl de rest geniet van de havermoutwafel met honing en blauwebessen. Dan worden de tassen ingepakt met het 10-uurtje en bidons. 

8.00 zitten we op de fiets naar school toe. Daar lever ik de 1 bij groep 3 en de ander bij groep 1 af. Yesper en ik gaan dan door naar de markt waar we lekkere croissantjes ham-kaas en groenten en fruit halen. 

Om 9.00 uur zijn we weer thuis en drinken we een kopje koffie en eten we een fruithapje. Deze keer fijn gesneden druiven. Yesper is dan moe en gaat zijn bedje in. Hij slaapt tot 10.50! In de tussentijd stofzuig en dweil ik; maak ik de keuken schoon en doe de was. 

Als Yesper wakker is gaan we nog even lekker spelen met zijn verjaardagscadeutjes voor we weer de andere kinderen ophalen van school. Vandaag geen kindjes mee om te spelen want melissa gaat voor het eerst hockeyen. Ik kom op het schoolplein erachter dat ik beenbeschermers en een bitje MOET hebben. Dus we gaan weer de stad in naar het sportpaleis. 

Om 13.00 zijn we weer thuis en kunnen we lunchen. En om het bitje op te warmen (zie foto) en te vormen naar haar gebitje. Vervolgens maak ik het overlevingspakket klaar voor de sportlessen (eerst hockey en dan zwemles Guido). Meest belangrijke (naast de fles van yesper) : een hele grote beker thee!

14.15 zitten we in de auto naar de hockey. daar aangekomen ziet melissa haar vriendinnetjes en is weg om te sporten. Guido installeer ik met de ds en een jas over zijn hoofd tegen de zon naast het veld. Ik probeer Yesper in slaap te krijgen door rondjes te rijden om het veld. Helaas, meneer vind het allmeaal te boeiend. 

15.30 hockey is afgelopen, snel naar de auo want om 15.50 begint de zwemles van Guido en het is 5km rijden. We redden het! Snel omkleden, Guido naar binnen en Melissa haar fruit en drinken gegeven. Yesper vertikt het nog steeds om te slapen. Sterker nog, hij vind het veel te gezellig om door de hal te kruipen en met alle andere kindjes te spelen.. Dat wordt wat straks. 

16.40 is de les afgelopen en kan ik Guido aan gaan kleden. Rond 17.00 zijn we thuis. Deze week voor het eerst PicNic uitgeprobeerd en de boodschappen staan in de tuin. Wat een luxe! Ik kon meteen beginnen met koken. Deze dag spaghetti al la mama. Dat vinden ze allemaal heerlijk en dan gaat het in een vloek en zucht naar binnen. In de tussentijd maak ik ook de lunchboxen en 10 uurtjes voor de volgende dag klaar. 

Om 18.00 heb ik afgeproken met een vriendin om te trainen voor de midzomernachtmarathon (nou ja halve en wandelend). Samen met de honden lopen we heerlijk 8,7 kilometer door mooie natuur. Lekker bijpraten en even ontspannen. Daarna praat ik nog even bij met mijn man hoe de dag was en dan is het douchen en slapen!