Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe werd jij moeder?

De zwangeren hebben ook positieve verhalen nodig! Over zwangerschappen die helemaal vlot verliepen...

Weet je nog toen je voor de eerste keer zwanger was? Wat ging er door je hoofd? Ik had duizend-en-een vragen aan elke vrouw die al zwanger is geweest, die al moeder was. Elke andere zwangere was ook een bron van informatie. Kan je ook niet slapen? Ben je ook zo moe? Het ging maar door. Zelf wilde ik ook heel graag mijn ervaringen met anderen delen. Ja, natuurlijk ben ik ook zo emotioneel. En besluiteloos. Als anderen het ook hebben, moet het normaal zijn.

Het voelde zo fijn om met anderen te kunnen spreken. Met gewone moeders met gewone probleempjes. Op internet zocht ik het niet... het leek me dat er alleen horrorverhalen te vinden waren. Moeilijke zwangerschappen, allemaal miskramen en bevallingen waarvan je denkt “als het mij maar niet overkomt”. Ik was doodsbang! En als zwangere lekker irrationeel gedacht: “als ik er niks over weet, gebeurt het ook niet”. Pas veel later heb ik bedacht dat moeders die een positief en goed verhaal te vertellen hebben, denken dat het niemand zou interesseren. Maar niks is minder waar!

De zwangeren hebben ook positieve verhalen nodig! Over zwangerschappen die helemaal vlot verliepen, makkelijke bevallingen en roze wolken van een kraamweek. Er zijn genoeg "gewone" uitdagingen waarmee elke zwangere en een kersverse moeder worstelt.

Soms zijn dit rare dingen: met tranen in de ogen aan je partner vertellen dat je DEZE wieg NIET WILT!

Soms zijn dit grappige dingen: als wanneer tijdens de haptonomie-sessie je kindje de trainer zo hard schopt dat ze geschrokken au! roept.

En soms zijn dit supervervelende dingen: weer je parkeerkaartje vergeten mee te nemen na betaling uit die STOMME parkeerautomaat! GRRRRRR!!!!

Geen verhaal is hetzelfde en ik wil zo veel mogelijk "gewone" verhalen verzamelen. Grappige, emotionele, trieste... alle verhalen wil ik horen. Geen verhaal is me te gewoon. Laat het weten of je wilt mee doen in de comments?

Ja, perfect dat is het ook voor heel veel vrouwen. Mijn beide zwangerschappen waren ook niet bijzonder vanuit medisch oogpunt maar voor mij - het meest bijzonder tijd tot nu toe :)

9 jaar geleden

Wat een leuk idee. Ik wil wel mee doen. Heb ook geen zeer bijzondere zwangerschap gehad voor andere ogen. Voor mij was hij natuurlijk heel speciaal.

Haha, idd zeer "saai"! Ik verzamel verhalen op mijn website, wil je meedoen? Zo ja, kan je een kort of zelfs leeg mailtje naar mijnverhaal@ezwangerschapskalender.nl sturen, dan leg ik verder uit wat de bedoeling is :) Hier zijn verhalen van andere mama's ook te vinden: http://ezwangerschapskalender.nl/category/mijn-verhaal/

9 jaar geleden

Volgens mij ben ik dan heel saai ;) 1ste zwangerschap verliep prima. op wat gespuugd na haha. favoriete eten friet speciaal met een braadharing saté rol en blikje chocomel. vraag mij het niet kan het echt niet uitleggen maar die combinatie was HET voor mij. bevalling was er 1 om van te dromen. vliezen gebroken 3 uurtjes weeen 20 min persen en dag er na een cake bakken voor het bezoek. niets spannends dus......