Snap
  • Moedergevoel
  • Baby
  • slapen
  • doorslapen
  • moederinstict

Hoe vertrouw je op je moedergevoel?

Moeder gaf namelijk aan dat ze dacht geen moederinstinct te hebben.

Twee weken geleden had ik een consult met een baby van een paar weken oud. Ik kwam daar thuis op binnen en werd hartelijk ontvangen. Tijdens ons gesprek over slapen kwam het onderwerp moedergevoel aan bod.


Moeder gaf namelijk aan dat ze dacht geen moederinstinct te hebben. Ze wist niet precies wat ze daarbij moest voorstellen. Een paar minuten later begon haar baby te huilen. Ze pakte haar baby op en begon deze ritmisch te wiegen. Waarschijnlijk zonder er zelf bij na te denken. Maar volledig op gevoel. Hoezo geen moederinstinct. Dit had ze wel degelijk maar ze was zich er niet zo van bewust.


Hoe zit dat bij jou? Heb doe jij dingen op gevoel?


Gelukkig kunnen we veel op gevoel doen en daarvan uitgaan. Ik probeer ook zo veel mogelijk te doen waarvan ik denk dat mijn moederhart het aangeeft dat ik het zo moet doen, wat goed is voor mijn kinderen.

Ik had mijzelf dit al voorgenomen toen ik zwanger was. Alleen helaas werkte niet alles op mijn instinct/gevoel volgen. Zo had Mats (achteraf gezien) flinke slaapproblemen. En als ik daar iets meer kennis had gehad, had ik veel gedoe kunnen voorkomen.


Ik gun jouw kennis over slaap bij jonge kinderen zodat je daarna weet hoe je je moedergevoel kunt volgen op dit gebied. En vanuit daar kunt kijken wat het beste past bij jouw kind.

Daarom heb ik een gratis cursus en e-book gemaakt over de eerste stap naar meer slaap voor jouw kind (0-3 jaar). Hierin leg ik uit hoe slapen werkt en hoe je op een liefdevolle manier, je kindje meer kunt laten slapen. 
Het is voor jou helemaal gratis. 

Bekijk het via deze link: https://allesvoorouders.membirds.com/checkout/de-eerste-en-belangrijkste-stap-naar-meer-slaap-voor-jouw-kind 


Liefs Roos

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Roos?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.