Snap
  • Mama
  • Girlsmom
  • lifeofamom
  • dreumespraat

Hoe vermaak ik mijn kind van bijna 1 jaar?

Hoe vermaak ik mijn kindje van bijna 1 jaar? Dit is geen blogpost waarin je te lezen krijgt hoe je dus daadwerkelijk je eigen kindje kan vermaken. Dit is mijn vraag (lees: hulpkreet), naar jullie toe. Sinds Lola bijna 1 is, wint het wakker zijn van het dromenland. Dit houdt in dat zij overdag vrijwel de hele tijd wakker is. Ze kruipt, staat en doet alles in haar mondje waarvan dat niet de bedoeling is. Ik vergelijk haar wel eens met een knaagdiertje wat je in je handen probeert te houden. Snel de ene hand voor de andere hand zodat het beestje over kan lopen. 

Ik was degene die altijd riep: Ik wil parttime werken want dan kan ik lekker veel bij mijn kindje zijn. Dat is fijn. MAAR deze leeftijd valt rauw op mijn dak. Bij het idee van het krijgen van een baby dacht ik nooit verder dan een baby. Mijn baby is nu bijna geen baby meer en dat is iets wat ik moet leren loslaten. De hele dag achter mijn kindje aanlopen zodat zij niet valt of iets gevaarlijks in haar mondje doet voelt soms als vrijwilligerswerk. Ik vraag mij vaak af hoe andere moeders dit doen? Zitten zij de hele dag op grond de pedagoog uit te hangen? Praten jullie veel met jullie kindje? Bij ons zijn de gesprekken erg eenzijdig en ik voel gelijk de beroemde momguilt wanneer ik een uurtje even niks zeg. 

Lees mijn geklaag gerust met een knipoog want hé, natuurlijk ben ik dankbaar en geniet ik ervan wanneer mijn moeder haar weer iets nieuws heeft geleerd zoals klappen of hoera (armen in de lucht), maar wat geniet ik van dat middagdutje van haar. 

Tips en tricks zijn meer dan welkom! 

Snap
4 jaar geleden

Haha heel herkenbaar! Ik kwam er ook achter dat ik helemaal niet goed was in spelen met kleine kindjes.. dan zie je andere vaders en moeders zo ontzettend leuk en gek doen met hun kind, leuk stoeien en spelletjes spelen en kletsen met leuke rare stemmetjes. En ik had daar geen enkele inspiratie voor zegmaar.. ben gewoon niet zo'n entertainer. Toch is het wel goed gekomen met die kinderen van mij hoor haha, ze vermaken zich prima! En mijn tip zou ook zijn, zet alles hoog of weg waar ze niet aan mag komen of wat niet veilig is. Zodat je weet dat ze in ieder geval in de kamer gewoon rond kan scharrelen en jij rustig op de bank kunt zitten. Hoop voor je dat het nog even duurt voor ze de deuren open krijgt.. Ze wilden hier ook al snel niet meer slapen overdag, dus ik zette mijn me-time maar op de avond. Vind het nog steeds heerlijk als savonds om 7 uur de kinderen liggen te slapen en ik mijn chocola uit de kast kan pakken en Netflix aan kan zetten! :D

4 jaar geleden

In een van da facebook reacties las ik de suggestie om ze gewoon mee te nemen en te betrekken in je dagelijkse bezigheden. Niet dat ik daar altijd even goed in was, maar dat was toch wat mijn kinderen op die leeftijd het boeiendste vonden: alles bekijken en indien mogelijk meedoen wat mama doet (of dat nu de stofzuig, de was of de afwas is). Verder hadden ze elk hun eigen interesses: mijn oudste had graag heel veel interactie en gebabbel met mensen (in combinatie met wat klein speelgoed om aan te frullen), terwijl mijn jongste liever stiekem onder de aandacht van de volwassenen uitglipte om heel de kamer al kruipend te verkennen. De jongste moesten we dus goed in het oog houden. Mijn boekenkast was haar favoriete doelwit: ze kroop daar naartoe om mijn boeken eruit te halen en erin te bladeren. Ze doet dat nu nog altijd graag, maar gelukkig wel met haar eigen boeken in plaats van de boeken waar ze (nog) niet aan mag komen!

4 jaar geleden

Zet de dingen waar ze niet aan mag komen hoog weg. Dan kan ze gewoon op ontdekking uit. Ga naar een speeltuin en ga op een bankje zitten en laat ze bezig. Ontdekken onder toeziend oog. Is altijd leuker dan met een helicoptermama boven je. En voor jouw als mama is het toch ook fijner. Anders rondje fietsen vielen ze bij mij ook bij in slaap. Beestjes kijken bij de kinderboerderij. Bij ons waren de middagslaapjes er nog wel tot bijna 2 trouwens.

Bedankt voor jouw fijne reactie! Lola is zeker een gelukkig meisje dus dat stelt weer gerust?