• Mama
  • mama
  • kinderen
  • vervoer

Hoe twee kinderen te vervoeren

Een buggy waarbij de kinderen naast elkaar zitten was ook geen optie omdat onze voordeur heel nauw is en wij ook vaak met de bus moeten reizen.

Mijn tweede zoontje is bijna 6 maanden oud en hij groeit als kool. Dat is ook te merken als ik hem in de Babybjorn draag! Het begint best zwaar te worden om lang met beide jongens op stap te gaan. Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik heel veel op het internet rondgeneusd op zoek naar de ideale duobuggy. Maar mijn man is er geen fan van. Hij zegt dat de baby die achteraan zit, zoals bijvoorbeeld bij de duo wagen van Phil & Teds die je hier in Londen veel ziet,  nauwelijks iets kan zien, en hij vindt dat belangrijk voor de ontwikkeling. Een buggy waarbij de kinderen naast elkaar zitten was ook geen optie omdat onze voordeur heel nauw is en wij ook vaak met de bus moeten reizen.

Ik vraag me af hoe andere moeders het doen met kinderen die kort na elkaar geboren worden. Vaak als ik alleen de stad in ga met de kinderen, doe ik de baby in de buggy en gaat mijn oudste of lopend mee, of staand op de buggyboard. Meestal werkt dit prima, maar in het weekend is mijn peuter Rayan lui en wil hij graag door zijn Daddy gedragen worden. En als hij dat niet doet dan zet hij het op een huilen!! Vandaar dat het dan beter is om hem in de buggy te doen en de baby te dragen.

Ik vraag me af of iemand mij iets kan vertellen over andere draagmethodes zoals draagdoeken. Welk merk verdeeld het gewicht het beste? Of weet iemand of er een zeer compacte buggy bestaat die niet te groot is, en waarbij beide kinderen goed zicht hebben op wat er om hen heen gebeurd? Ik heb zelf het ideale merk niet gevonden en ik heb me echt suf gezocht! De baybjorn beviel erg goed tijdens de eerste maanden. Mijn winterbaby was er goed door beschermd doordat er een warme ‘hoes’ omheen zit. Alleen nu hij zwaarder wordt, begint het me pijn te doen aan de schouders als we te lang op stap zijn. Daarom ben ik op zoek naar een beter alternatief.

11 jaar geleden

Wij hebben voor onze tweeling een ABC ZOOM.Zitjes kunnen gedraaid worden achter elkaar, voor elkaar en naar elkaar kijkend. Dus niet breed en allebei geod zicht.Wij hebben ook de wiegen erbij gebruikt maar dat is niet nodig met 2 leetijden.Ideale kar. Rijd lekker en doordat ie smal is kan je ook de afritjes bij de stoep gebruiken.

12 jaar geleden

Bedakt voor je reactie! Wij wonen in een oud Victoriaans huis in Londen met een zeer nauwe deur. Daarom past een buggy waar de kinderen naast elkaar zitten niet door de deur. Ik ben op zoek naar een zeer compacte wagen die het zicht niet belemmerd voor een van de kinderen.

12 jaar geleden

Jeetje, dat lijkt me inderdaad vervelend. Ik heb nou niet bepaald 2 kinderen in dezelfde leeftijd, maar toen Sanna (mijn oudste) nog klein was, had ik eens per week een kindje van dezelfde leeftijd (3 weken verschil) van mijn vriendin om op te passen. In eerste instantie had ik een tweelingwagen waarbij de kindjes achter elkaar zaten maar dat was werkelijk een "onding!" Veel te lang en te groot en vrijwel niet te hanteren in winkels e.d. Later hebben wij (samen) een X-adventure aangeschaft. Die wagen bood de mogelijkheid om beide "dames" naast elkaar te vervoeren en pastte vrijwel door iedere voordeur van een huis en ieder gangpad van een winkel. Ervaringen wat de bus betreft heb ik helaas niet voor je.. Helemaal niet in het buitenland.. Maar al met al vond ik dit een geweldige wagen!