Snap
  • Mama

Hoe overleef ik de maand december?

Decemberstress, is dat eigenlijk wel een woord? Het is in ieder geval de perfecte omschrijving van ons heden.

De maand december. Ik heb er werkelijk niets mee. Niet met Sinterklaas, niet met kerst en al helemaal niet met oud&nieuw. En als hoogtepunt hebben we ook nog mijn verjaardag. 

Heel het gezin (en de familie) vindt het geweldig. Verplicht gezellig doen met iedereen die de feestvreugde maar met ons wilt delen. En dan komt deze mama. Die ziet de hele maand spoken: banksaldo wat flink inkrimpt, slecht slapende kinderen want alles maakt zoveel indruk en ze zijn mega nerveus, uren in de keuken (terwijl alles in een half uur naar binnen gewerkt is) of een stinkend huis na het gourmetten. En dan heb ik het nog niet over al die kerstversiering die je voor 3/4 weken van zolder trekt en waar je uren mee bezig bent om het uit te stallen en om het daarna ook weer op te ruimen. Het meest positieve van dit verhaal: alles is na oud&nieuw weer lekker schoon en oogt ontzettend opgeruimd. En dan hebben we om het af te sluiten al die huilende vrouwen met oud&nieuw die hopen dat het nieuwe jaar hun jaar gaat worden. Nou lieve mensen, ik zal jullie bubbel even kapot maken; elk jaar heeft minimaal één kutmoment. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. 

Nee, deze mama ziet altijd enorm op tegen de maand december. Dat deed ik overigens ook al toen ik nog geen kinderen had. Maar we willen onze kinderen natuurlijk allemaal een gezellige tijd geven. We willen tradities maken, want zo hoort dat nu eenmaal. 

Dit jaar is het de eerste keer dat onze jongste de maand december beleeft. Het moment om tradities te maken.

Hoe gaan we dat eens aanpakken? Hoe maken we het nou een onvergetelijke tijd voor het hele gezin zonder dat mama zwaar gestresst is? Want geloof me, dat kan aardig wat roet in het eten gooien. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niet onrustig worden van al die dingen niet buiten de dagelijkse structuur vallen?

7 jaar geleden

Ja het is ook heel heftig, en daarom reageerde ik misschien wel iets te scherp, maar wat zou ik graag nog genieten van de drukte wat die dagen met zich meebrengen. Ben normaal geen klager maar vind December een verschrikkelijke maand want overal waar je kijkt zie je gezelligheid en mensen samen zijn, ja en dan is het gemis weer heel groot. Probeer rustig te blijven en geniet er toch maar van want voor je het weet zijn ze groot en doen ze hun eigen dingen. Ik kom er, zoals alle jaren weer doorheen en probeer er het beste van te maken. Dank je voor je reactie en fijne dagen ;) Liefs D x

7 jaar geleden

Jeetje, heftig! Dan heb je al aardig wat voor je kiezen gehad zeg. Ik ben ook zeker dankbaar voor m'n gezin, maar tis meer dat ik erg onrustig wordt van al die feestdagen haha. ;-) jij ook fijne dagen ondanks het verdriet X

7 jaar geleden

Aan de ene kant kan ik me je frustratie voorstellen maar Tel je zegeningen!! Bedoel dat echt niet belerend maar weet hoeveel geluk je hebt.... mijn gezin is gehalveerd. Eens een dolgelukkig gezin van 4 met alle liefde die er maar kan zijn, nu ben ik alleen met mijn oudste zoon nog over, Papa is overleden en mijn jongste koos voor drugs en zo is er niets meer van dat gelukkige gezin over. Ik zal ook blij zijn als deze zgn gezellige dagen voorbij zijn want het verdriet overheerst. Sorry, maar moest dit ff kwijt. Wens je toch hele fijne dagen met je gezin. Liefs D x