Snap
  • Mama
  • Gezond

Hoe leg je dat uit?!?!

En dan ben je ongesteld en moet je naar de wc. Je kleine meid achter je aan, want het is ook best interessant als Mama naar de wc gaat...

Soms heb ik van die dagen dat mijn kids mijn geen minuutje rust gunnen, zelfs niet op de wc. Vooral de oudste weet me de hele dag door te overvallen met alleen maar vragen. Waarom, hoezo, hoeveel, wat, welke, waar.. je kent ze wel (soms om gek van te worden!). Maar goed, de kleinste is niet helemaal lekker dus wil het liefste bij Mama hangen.

Nu ben ik van de week weer (voor het eerst na mijn bevalling) ongesteld geworden. Ik ben dus al bijna 1,5 jaar niet meer ongesteld geweest. Ik moest dus nodig naar de wc en deed de deur dicht (niet op slot). De kleinste lag lekker in bed te slapen en de oudste was aan het spelen (en kan dat tegenwoordig goed alleen, zonder even toezicht). Binnen no time dat ik zit wordt de deur van de wc opengetrokken en staat ons dametje naast mij. Het vragenvuur werd me weer aan de schenen gelegd. Wat doe je? Wat is dat? En tja ga het dan maar eens op een kindvriendelijke manier uitleggen wat ongesteld zijn is. 

Als volgt heb ik het toen uitgelegd: Mama's moeten af en toe ook luiers aan. Ze druppelen dan in hun onderbroek en daar kunnen ze dan niets aan doen. Krijg ik de scherpe opmerking terug: maar Mama je bloed. Je schat dat is bloed, maar het doet helemaal geen pijn. Dat betekend dat er geen baby in Mama's buik zit als er bloed uit Mama komt. En dat bloed druppelt dan in de Mamaluier (zoals we dat noemen). En net als kindjes moeten Mama 's dan ook af en toe een schone luier aan. 

Ze nam genoegen met het antwoord en liep weer vrolijk weg. Pfff dat heb ik er dan toch redelijk goed vanaf gebracht. 

Hoe leggen jullie zulke vragen van je kinderen uit in voor een kind begrijpelijke taal?!

8 jaar geleden

hihi.. mijn dochter is 9 en verloor laatst zelf wat bloed. Toen heb ik haar uitgelegd wat ongesteld zijn is door het gewoon te benoemen. Dat er eierstokjes zijn waar eitjes uitkomen en als daar geen mannenzaadjes bijkomen gaan die eitjes weer weg. Maar dat daarvoor eerst een bedje van bloed is gemaakt in de buik en die nu niet nodig is omdat er geen baby is om in te gaan liggen zoals bij mama dus dan word je ongesteld. Mijn dochter van 6 kent dit verhaal ook. Nou ben ik zelf zwanger op dit moment en ze weten dan mijn vriend de papa is en dat baby's niet van de ooievaar komen ahaha dus heb ze gewoon eerlijk verteld hoe beebs gemaakt word. (Al weten ze natuurlijk niet waar die mannenzaadjes vandaan komen ;) en daar hebben ze gek genoeg ook niet naar gevraagd gelukkig hahaha want dat is een moeilijkere uitleg ben ik bang )

9 jaar geleden

Oh, je hebt er goed afgebracht volgens mij. Wat Cora zegt vind ik ook een mooie. Zoiets heb ik ook gezegd tegen mijn jongens.

9 jaar geleden

Herkenbaar! Ha,ha...Zo heb ik het ook ongeveer uitgelegd..

9 jaar geleden

Dat je een kamertje in je buik zit waar de baby groeit, en dat er zo nu en dan het kamertje schoon moet voor als er misschien een baby komt. En uit dit kamertje komt dan vies bloed. En als het klaar is dan is het schoon... Nou dan krijg je de volgende vraag waarom dan bloed natuurlijk, ... zucht :) Nou als je de de slaapkamer schoonmaakt heb je vies water, nou in je buik zit geen water maar bloed .... Hier was mevrouw daarna tevreden :)