Snap
  • Mama
  • moeder
  • vriendinnen
  • superfoods
  • Sunnymummy
  • holistisch

Hoe kun je holistisch leven met jouw gezin?

Welkom bij onze blogserie over holistisch leven van Sunny Mummy en de Intuïtie Moeder

“Vanaf de maan gezien, zijn wij allen even groot”, zei Douwe Dekkers, beter bekend als de schrijver Multatuli. We zijn één geheel en daarom is het belangrijk dat we er respectvol mee om gaan en er voor elkaar zijn. Als moeder voel je die verbondenheid sterk met je eigen kinderen. Je weet diep van binnen dat je het beste voor hun wilt. Maar hoe kun je er als moeder eigenlijk het beste zijn voor jouw kind(eren)? 

Moeders met een positieve mindset

Wij zijn twee moeders die luisteren naar ons hart en elke dag starten met de intentie om er het beste van te maken. Als er eenhoorns zouden bestaan, dan zou je die in onze achtertuin vinden. Wij geloven dat je met een positieve mindset veel uit het leven kan halen. We hebben echt wel dagen dat we liever in een hoekje kruipen en een doos chocolade leegeten, maar al vrij snel realiseren we ons dat die chocolade nooit de liefde zal geven die onze kinderen wel doen. Zelfs al stampen ze door het huis heen en is het vaste antwoord ‘NEE’.

We ontmoeten elkaar op de plek waar de meeste moeders aan onzekerheid of totale frustratie worden blootgesteld: het consultatiebureau. Het was zichtbaar dat wij ons allebei op ons gemak voelden en onze kinderen rustig meewerkten in de omkleedkamer. We kletsen kort met elkaar en er was direct een klik. Alleen hadden we er beide niet over nagedacht om nummers uit te wisselen. 

Een wederontmoeting

Het toeval wil dat we elkaar maanden later op Instagram weer tegen kwamen. We besloten om af te spreken en met onze kinderen naar een speeltuin in Oosterhout te gaan, de stad waar we beide wonen. We haalden een take away koffie en fietsen op onze bakfietsen naar nabijgelegen een speeltuin. Deze eerste speeldate in januari dit jaar zullen we nooit vergeten.

We kwamen er al vrij vlot achter dat we veel paralellen in het leven hebben en echt alles uit een dag willen halen. Onze kinderen zijn spiegels van ons karakter en dat werd op een grappige manier duidelijk. Een van de jongens viel namelijk in een plas met modder en vervolgens dacht de tweeling dat het ook leuk zou zijn om zichzelf onder te dompelen in een modderbad. Gelukkig moesten we er allebei heel hard om lachen. Een geweldige vriendschap was geboren.

Het begin van Sunny Mummy

Wie zijn ‘wij’ nou eigenlijk? “Ik ben Jayde, een moeder van twee prachtige zoons Leo en Tasman (twee en drie en een half jaar) en een geweldige dochter Charlie (zes jaar). Het mag vol zijn in mijn huis, maar toch bewaard ik altijd de optimale harmonie. Ik woont samen met mijn man Koen, die mij altijd steunt in het verwezenlijken van mijn dromen. Ik ben eind vorig jaar Sunny Mummy begonnen. Dit is een merk met vier voedzame poeders in het assortiment om zwangere vrouwen, borst voedende moeders en alle moeder moeders te voorzien van gezonde voedingsboosters.

Ik had namelijk vijf bevlogen jaren met de geboorte van drie kinderen doormiddel van keizersneden, ik verhuisde naar Nederland, renoveerde een huis en kreeg gezinsuitbreiding in de vorm van vier kippen, een kat en een Engelse schapendoes. Ik kampte verder met een aanhoudende rugblessure en brak mijn enkel en ribben tijdens een ongeluk. Door alles wat er gebeurd was, merkte ik dat ik weinig moeite nam om goed voor mijzelf te zorgen én dat moest anders. Ik bedacht daarom de gezonde voedingsboosters die in een (drukke) dagelijkse routine passen.”

Snap

Een reislustige tweelingmoeder

Dat was de introductie van de eerste van ‘wij’ en hier is de andere helft: “Jayde komt uit Australië en het had bijna gekund dat ik haar daar was tegen gekomen. Ik ben Ruby en verhuisde een aantal jaar geleden naar Australië en reisde door Zuidoost-Azië. In totaal bleef ik 6 jaar weg van huis, maar door een onverwachte zwangerschap besloot ik terug naar Nederland te gaan. Ik verliet mijn eco-vriendelijke projecten met plastic afval in Lombok en ging terug naar Oosterhout. De eerste echo in het ziekenhuis leerde mij dat ik niet één, maar liefst twee baby’s zou gaan krijgen!

Ik woon ondertussen alweer twee en een half jaar bij mijn ouders en mijn tweelingjongens wonen hier ook bij in. Ik voed de jongens grotendeels alleen op, natuurlijk met veel steun van mijn ouders en de vader van de tweeling is aanwezig op de zijlijn. Ik vul mijn dagen met de zorg voor de jongens, een parttime baan en houd ontzetten van bakken en koken. Ik droom nog steeds wel eens van tropische eilanden, maar het afgelopen jaar kon ik niet echt veel op reis. Mijn allergrootste droom is om een boek te schrijven en daarom neem ik het voortrouw in deze gezamenlijke blogs.”

Snap

Wat is holistisch leven?

Allebei kwamen we er achter dat we veel overlap hebben in onze interesses. Onze huizen liggen vol met kristallen, we plukken met veel liefde verse frambozen uit onze eigen tuinen, we leren onze kinderen dat zij zowel een bewuste als onbewuste realiteit hebben, we doen aan yoga, houden ontzettend van (gezond) eten en drinken, zijn veel buiten met onze kinderen en zo kunnen we het rijtje nog wel even doorgaan. We merkten dat we allebei een holistische manier van leven hebben.

Een holistisch leven, wat is dat nou eigenlijk? Je leest het woord vaak in de social media, maar wat houdt het eigenlijk in? Het klinkt voor sommige lezers misschien zweverig, maar het is eigenlijk vrij simpel. Holisme is een levensfilosofie waarbij je er van uit gaat dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Kortom dieren, planten en mensen zijn energieën die een onderdeel uitmaken van een groter geheel. Een geheel waarbij elke schakel even belangrijk is en om die reden is het noodzakelijk om van jezelf te leren houden en goed voor jezelf te leren zorgen. 

Geitenwollen sokken aan en gaan

Ons doel met deze blogseries is dan ook om zoveel mogelijk moeders te mogen inspireren met een holistische aanpak in het leven. Dat betekent trouwens niet dat je in een gewaad met geitenwollen sokken en sandalen aan, Salie door je woonkamer heen slingert en alleen nog tofu eet. Iedere persoon heeft er zo haar of zijn eigen aanpak voor en wij respecteren iedereen daarin. Op Instagram zie je van alles voor bij komen, van maankalenders, meditaties, mandala’s maken, kristallen, voedingspoeders, essentiële oliën, reiki, yoga en zelfs tantra.

Wij merken dat we zoekende zijn naar wat er bij ons past. Er zijn zoveel mooie en krachtige manieren om goed voor jezelf te zorgen, waardoor jij de beste versie van jezelf bent en daarom het beste aan jouw kinderen kan geven. Wij vinden het leuk om andere aan het woord te laten, zodat jij elk blog tips krijgt van verschillende mensen. We kiezen elke 2 weken een onderwerp uit. Wij staan zeker open voor jullie tips en mocht je zelf een keer geïnterviewd willen worden omdat je iets beoefend dat past binnen het holisme, dan kun je een mailtje sturen naar duurzameouders@gmail.com

Tot ons ‘eerste’ blog

Je bent nu een beetje te weten gekomen over ons en elk blog willen we iets persoonlijks toevoegen. Voor ons volgende blog hebben we samen gekozen om dieper in te gaan op het onderwerp ‘kristallen’. We hebben Wild Stones Amsterdam gevraagd om samen met ons de eerste aftrap te gaan doen in deze bruisende blogseries met als pijler een holistisch leven. Begin augustus zal het 'eerste' blog online komen te staan.

Wil je in de tussentijd al iets meer over ons te weten komen? Dat kan! Jayde kun je volgen op Instagram Sunny Mummy " en Facebook. Als je nieuwsgierig bent naar haar producten, neem dan een kijkje op www.sunnymummy.nl. Ruby kun je volgen via Instagram food.travel.write en haar eigenzinnige blogs als de Intuïtie Moeder hier op Mamaplaats.

Liefs,

Jayde Sunny Mummy & Ruby de Intuïtie Moeder 

Snap
2 jaar geleden

Awwwwww super lief!! I couldn't imagine a better partner in shine than YOU! Let's sparkle! XXX

Ik ben super trots op ons! Het eerste blog staat online. Ik heb super veel zin om samen met jou nog heel veel blogs te mogen schrijven en meer uit te ontdekken over een holistische levensstijl. Liefs, Ruby