Snap
  • Mama
  • kinderen
  • Huwelijk
  • liefde
  • Zweden

Hoe ik in Zweden terecht kwam

Het korte antwoord: mijn man is Zweeds. Kan je gelijk stoppen met lezen ๐Ÿ˜œ

Het langere verhaal:

Wij werkten beiden bij een hรฉรฉl bekend Zweeds meubelwarenhuis en ik vond hem een l*l eerste klas. Pas toen hij naar een andere functie zou gaan, liet hij een kant zien die ik niet kende. Grappig, lief, beetje maf & veel leuker dan ik ooit had geweten. Nu was mijn droomprins nooit een gescheiden man met twee kinderen. Kinderen die in Zweden woonden en hij die er elke twee weken heen vloog voor het weekend. Maar goed, liefde valt niet te sturen.

We gingen daten, we vielen hard voor elkaar, we hadden een crisis tussendoor en besloten uiteindelijk om voor elkaar te gaan. Ik leerde zijn kinderen kennen, vloog ook weekenden in naar Zweden. Maar dat laatste begon hem om te breken, elke keer stress en doodmoe van een volle week werken dat vliegtuig in rennen. Dus ik stelde voor om te verhuizen naar Zweden. Een redelijk offer van mijn kant; familie & vrienden achterlaten, mijn goede baan opzeggen, mijn appartement in Amsterdam en naar een land te gaan waar ik de taal niet van sprak.

We trouwden in oktober 2016 en in februari 2017 starten we ons leven hier. Manlief had al een baan en op 1 mei 2017 ben ik ook begonnen, wederom bij die populaire Zweedse meubelzaak ๐Ÿ˜‰ We kochten een huis en binnen een maand verhuisden we definitief naar ons stulpje.

Was het moeilijk? Ja, helemaal na COVID-19 en reizen bijna onmogelijk werd. Ik mis mijn familie en vrienden maar ik heb ook een geweldig leven hier. We hebben twee geweldige dochters! En twee ontzettend leuke bonuskids! Sinds dit jaar heb ik een eigen bedrijf en binnenkort verhuizen we maar een prachtig nieuw huis. Mijn kinderen groeien op in de Zweedse natuur. Blijven we eeuwig in Zweden? Pas als de grote kids volwassen zijn, zullen we ons daarover buigen. Voor nu genieten we volop van ons leven in Zweden!

Heb jij (grote) offers gedaan voor de liefde?ย