Snap
  • eierstokkanker
  • Tumorweefsel
  • oncologie
  • bang

Een cyste die een tumor werd

Een ongeluk bij een ongeluk

Een cyste, met grillige randen

De gynaecoloog die de echo maakte om er zeker van te zijn dat ik mijn miskraam mocht opwekken, zag nog iets anders: een cyste. Op, in of rond mijn linker eierstok, dat kon ze niet goed zien. Met het aankleden zei ik nog: “maar 9 vd 10 keer stelt zo’n cyste toch niets voor?” Het antwoord was vaag: “nee, maar te zien aan de grillige wanden, zit ie er al een tijdje.” Ze zou een foto ervan laten zien aan een collega. Wat daar het precieze doel van of vervolg op was, bleef eveneens vaag. Maar dat zou niet lang duren …


Specialisatie: oncologie

Ik woon ongeveer 20 minuten rijden van het ziekenhuis. En ik stond net binnen toen de arts al belde: collega wil toch naar die cyste kijken. Volgende week. Ik Googlede de naam van de arts waarmee ik een afspraak had: specialisatie, oncologie. Slik. 


Hoe de cyste een tumor werd

Ik stelde mezelf gerust en kwam de week door. De afspraak stond vroeg, dat is altijd wel fijn. De betreffende gynaecoloog-oncoloog was lief. Ze begreep dat mijn ondertussen in gang zijnde miskraam mijn hoofdaandacht had, dus daar keken we eerst even naar. De vruchtzak was al uitgedreven, dus we waren iig onderweg. Toen ging ze verder en bekeek de cyste even goed. Al gauw zei ze: ik maak me toch echt wel zorgen jongens. Ik toen dus ook. 


95% kans op kwaadaardigheid

Zo’n tumor -die het nu dus wel echt bleek te zijn- scoren ze op een aantal elementen die te zien zijn op echobeelden. En die waren bij mij niet best. Toen ik weer aangekleed op de stoel plaatsnam, draaide de arts haar computerscherm om met de woorden “niet schrikken”. Wat er te zien was op die echo, gaf mij 95,nogwat procent kans op een kwaadaardige tumor. 95% kans dus dat ik eierstokkanker had …  In mijn linker eierstok. Dat die er in ieder geval uit ging, was een feit. Hoe en hoe verder, moest nog blijken.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Flora85?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.