Snap
  • Mama
  • gezin
  • huishouden
  • Momlife
  • #werkendemama
  • qualitytime

Hoe ik alle ballen in de lucht houd? Nou, niet!

Een werkende moeder, een partner van, een moeder met vriendinnen, een huishouden en zo kan ik nog een even door gaan. Heb jij ook het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden? Nou dat hoeft dus niet...

Je kent ze wel, die moeders die er altijd bij lopen om door een ringetje te halen, het huis blinkt als in de detol reclame, die geen Chanel tassen onder hun ogen hebben hangen. Terwijl jij met een knot op je hoofd een spijkerbroek van de grond vist, je afvraagt hoe je enigszins normaal kan functioneren op 4 uur slaap. Om nog maar te zwijgen over me-time. Kijk een heuse spa dag elke week zit er niet in, maar een kopje koffie in de zon kan een moeder héél goed doen....Wees vooral niet al te streng voor jezelf!

Toen Youp een paar weken oud was dacht ik echt, hoe doen andere moeders dit...?! Het was inmiddels 11:00 uur,  de Campina fabriek draaide overuren. Youp heeft borstvoeding gehad en de gekolfde melk stond in de koelkast. Ik had me inmiddels gedoucht en aangekleed. Dit leek me een uitstekend moment om zelf ook maar eens een ontbijtje (of lunch) te nemen en een koffietje te pakken. Nu had ik nog verlof maar hoe ga ik dat doen als ik om 7:30 uur op kantoor moet zijn? Als ik weer 32 uur ga werken, en ook nog leuke dingen wil doen. Waar haal ik in godsnaam die tijd vandaan?

Maar geloof me, je word er steeds beter in. En kijk nu eens, bijna een jaar later moet ik zeggen dat ik er verdomd goed in ben geworden. En ben ik inderdaad om 7:30 uur op kantoor, helemaal in de friemelefrans. Mijn kind is aangekleed, heeft ontbeten en is bij de gastouder. Girl you got this! Maar niet alles credtis voor mij, ik doe het (gelukkig) niet alleen.

Het ging niet allemaal vanzelf hoor, ik heb best even de tijd nodig gehad om mijn draai te vinden, en dat is oke. Tuurlijk weet je dat je leven er anders uit gaat zien met een kindje, dat je dingen moet inleveren, en er een nieuwe dynamiek ontstaat. Ik heb echt wel eens gedacht ‘’Is dit nu mijn leven, is dit hoe het voortaan zal gaan’’ Maar je leert van je fouten en je groeit als moeder en als vrouw. Je hoeft niet alle ballen hoog te houden, ik laat er echt wel eens een vallen. Vooral die van het huishouden, ik ga liever spelen met Youp of lekker een avondje Netflixen met de husband op de bank. Dat stofzuigen kan wel een dag wachten, of 2… Net als die gevulde wasmand, die staat er morgen ook nog wel.

Ik probeer het vooral makkelijk en leuk te houden voor mezelf. Inmiddels laten we de boodschappen bezorgen, dat scheelt me al weer een avond in de week. Sporten doe ik met een vriendin, en ondertussen kletsen we gezellig bij. Twee vliegen in één klap. Ik probeer 2x per week een rondje door het huis te doen, en lukt het een keer niet. Jammer dan! Owja een glazenwasser voor de buitenkant is trouwens ook top, én verbazingwekkend voordelig. De weekenden proberen we zoveel mogelijk vrij te houden, tuurlijk draai ik wel eens wasje en gaat er wat chloor door het toilet maar daar houd ik het dan ook bij. Weekend is weekend dan gaan we voor qualitytime en is er ruime voor spontante uitjes. Gewoon lekker waar we zin in hebben.

 Het werkt voor mij, het werkt voor ons…

Dus mijn gouden tip aan andere moeders of wie dan ook. Het gras is altijd groener bij een ander, en vergelijk je zelf vooral niet met al die ‘’perfecte’’ moeders. Zolang jij dat balletje van plezier en ontspanning voor jezelf hooghoudt, overleef je het wel, ECHT!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit ervaren en combineren… Let me know ♡

Leigh's avatar
3 jaar geleden

Liefs, Hermine

Leigh's avatar
3 jaar geleden

Fijn dat je geniet van het moederschap Anne! En ik heb een trucje voor je. Al die ballen die je hoog wilt houden he? Telkens stuiteren ze weer omhoog. Om stapelgek van te worden! Laat eens uit elke bal wat lucht ontsnappen. Worden ze zoveel zachter van....En beter te hanteren. Liefs, Hermine

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anne?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.