Snap
  • Mama
  • ontspannen
  • verpleegkundige
  • onzekerheid
  • lichtpuntje
  • covid

Hoe hou ik het vol?

Ik merk dat mensen de laatste weken negatief zijn en daar in blijven hangen. Dat heb ik ook gehad en is enorm vervelend maar hoe kom je daar weer uit?

Ondertussen leven we al een jaar in een COVID wereld. Vanaf half maart stond mijn wereld op zn kop. Enorm lange werkdagen, nieuwe functie, extra diensten draaien en 24/7 aan staan. Ondertussen is er veel veranderd en heb ik wat meer rust weten te vinden maar het is slopend! We leven in een continue onzekerheid. Af en toe denk je een lichtpuntje te hebben die vervolgens weer net zo hard wegvalt.

Nu heb ik het “makkelijk” omdat mijn werk door gaat en ik maar 1 kindje heb die nog niet naar school gaat. Ik hoef dus geen juf te spelen. Aan de andere kant is mijn werk heftiger en intenser dan ooit en wil ook ik er af en toe even uit, een andere omgeving etc.

Voor mij heeft het geholpen om na te denken waar ik mn energie vandaan haal, hoe kan ik even ontspannen. Ik zet af en toe de muziek keihard aan en doe een dansje, ik ben begonnen met het lezen van boeken en heb het tekenen weer opgepakt. Ik volg het nieuws niet meer of in ieder geval niet meer en heb de nieuws apps van mn telefoon verwijderd want al die negativiteit... mij helpt het niet!

Wanneer het droog is gaan we naar buiten, lopen een rondje of gaan naar het strand. Om even uit die bubbel te komen en te ontspannen.

Ik heb me er bij neergelegd dat dit voor nu zo is en voorlopig niet veranderd. Ik geniet van de kleinere momenten en voel me beter bij de positiviteit die ik over kan brengen dan in het negatieve te blijven hangen.

Hoe hou jij het vol?

Lieve mensen, hang in there!!!