Snap

Hoe het nu gaat.....

Naar aanleiding van mijn vorige blog, een blog hoe het nu gaat! In mijn vorige blog schreef ik namelijk dat ik me echt een rotmoeder voelde.

Het was chaos... overal lag troep in huis, het stapelde zich alleen maar op en niets verdween.. Ik hoorde de kinderen zelfs al roepen tegen elkaar, kom we gaan rommel maken.. euh.. oeps? Kinderen die niet luisterden, mama en papa beiden totaal uitgeput, zowel emotioneel als lichamelijk uitgeput.. Er was geen fut meer, veel NEE en schreeuwen, boos worden en weinig plezier, of alles werd compleet genegeerd om maar niet uit mijn slof te hoeven schieten waardoor de meest gekke dingen geaccepteerd werden en gedaan... kortom het was soms alsof ik in mijn eigen huis naar dat programma van super nanny zat te kijken...

Dankzij mijn lieve kraamhulp de hulp gekregen die we zochten om er iets aan te doen... de afgelopen jaren zijn gewoon ontzettend  moeilijk en zwaar geweest en hebben samen zoveel meegemaakt, dit kwam allemaal gewoon los na de bevalling van de 4e. Het groot houden tegenover de omgeving lukte niet meer en alles kwam los...

We hebben gesprekken gehad met de maatschappelijk werker.. eerst  voor mij individueel, later samen met mijn man. Dan komen er gewoon meer dingen los dan je denkt, ook voor elkaar.. Je komt er achter dat je in overlevingsstand terecht bent gekomen, meer langs elkaar heen leeft e.d en hoewel onze liefde er nog is en we ons er samen sterk doorheen geslagen hebben zijn wij gewoon onszelf kwijt geraakt. Waar is onze eigen tijd gebleven, waar zijn de mensen achter het gezicht van mama en papa gebleven, de persoon die we leerden kennen en waar we verliefd op werden.. Want op het moment zijn we meer huisgenoten dan partners en zijn we steeds bezig met opvoeden/overleven e.d.. Waar was de communicatie.. en de puf om leuke dingen te doen zowel met als zonder elkaar... Maar goed.. hier wordt aan gewerkt, dus dit komt wel goed.

Ook hebben we nu een gezinshulp die ons 2x in de week helpt bij het opvoeden/huishouden en om daar een balans in te vinden. Tips om het weer gezellig te krijgen in huis en de kids weer te laten luisteren... en onze draai weer te vinden in het gezin, onze plek weer even te vinden. En chaos in de drukte te krijgen met 4 kleine kinderen van 0 t/m 4 jaar. De aandacht te kunnen verdelen. En ook hebben we samen met haar een deel van de woonkamer kunnen opruimen, dus letterlijk orde in de chaos te krijgen. Als je maar een begin hebt wordt het makkelijker zelf verder te gaan en bij te houden.. hoewel dat laatste ook nog best lastig is. Dus opvoeding en huishouden komt zo ook wel weer goed... En als we deze financiële tegenslagjes weer hebben weggewerkt zit ook dat wel weer goed.

En mama? Die zit hierdoor ook een stuk beter in haar vel. De energie om het langer vol te houden op de dag komt terug.. de ergste hormonen zijn een beetje afgezakt waardoor ik ook weer wat meer geduld kan opbrengen voor de kinderen en ook weer eens met ze naar buiten kan gaan om leuke dingen te doen, want gelukkig zijn de meeste pijntjes van de zwangerschap en bevalling nu wel weg.. nu alleen nog mn oude lijf/conditie terugkrijgen en de volledige energie. Maar ik voel me een stuk happier nu..

7 jaar geleden

@lyndsy: haha you go girl. Idd.. zo erg is t allemaal niet...

7 jaar geleden

Fijn voor jou dat in jouw leventje alles zo mooi en perfect verloopt en Jij nooit fouten maakt. Mijn kinderen leren ook dat niet alles vanzelfsprekend is. En ja toen ik die 2 kids al HAD liep k bij de voedselbank ja? Kan ze moeilijk terug stoppen in mn buik he? van de 3e werd ik zwanger toen we er alweer zo goed als vanaf waren. Volgens mij denk jij dat we er jaren bij gezeten hebben ofzo?! En nogmaals mijn kinderen zijn niet zielig, hebben altijd op nr 1 gestaan... (en staan ze nog).. jouw kinderen zijn zeker van die verwende kinderen die met niets tevreden zijn omdat ze altijd alles maar krijgen...

7 jaar geleden

Sorry hoor, maar ook ik heb ooit gebruik gemaakt van de voedselbank. Toen ik zwanger raakte werkten mijn vriend en ik beide op uitzendbasis. Nu ons zoontje er is heeft alleen mijn vriend nog erk, maar hij weet ook nooit voor hoelang. We werken al 10 jaar op uitzendbasis en vaste contracten worden hier niet zo snel gegeven. Betekend dat dan in jouw ogen dat wij gewoon maar geen kinderen mogen krijgen? Beetje kort door de bocht vind ik...

7 jaar geleden

Dit klopt niet. Je liep al bij de voedselbank toen je nog maar 2 kinderen had; dat schreef je toen al op fora. Ik begrijp echt niet dat je nog 2 kinderen neemt terwijl jij geen werk hebt en je man geen vast werk. Niet alles in het leven overkomt je; er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Dit IS zielig voor je kinderen. Er is geen cent te besteden. En kinderen hebben eten, spullen nodig. Bovendien heb je ook gezinshulp dus mentaal kunnen jullie het ook al niet aan. Echt heel onverantwoordelijk om in zo'n situatie 4 kinderen in 4 jaar tijd te krijgen.